post-image
Projekt “Živeti z morjem

Varuj morje, bodi Zvezda

14. jun 2016 | Uredništvo

Projekt “Živeti z morjem” je na pobudo Ministrstva za infrastrukturo – Uprave RS za pomorstvo ter Ministrstva za okolje in prostor povezal vse ključne ustanove in strokovnjake s področja varstva narave. Slogan »Varuj morje, bodi Zvezda« nagovarja uporabnike morja in priobalnega pasu/morskega obrežja ter širšo javnost k odgovornemu ravnanju.

Povabilu Ministrstva za infrastrukturo - Uprave RS za pomorstvo in Ministrstva za okolje in prostor so se odzvali: Direkcija RS za vode, Agencija RS za okolje, Zavod RS za varstvo narave – OE Piran, Krajinski park Strunjan, Inštitut za vode RS, Nacionalni inštitut za biologijo - Morska biološka postaja Piran, Društvo DOVES in Društvo Morigenos. 

Dobri zgledi so spodbuda, zato “Varuj morje, bodi Zvezda!”. Vzgoja in izobraževanje odraslih in otrok lahko veliko prispeva k varovanju in ohranjanju slovenskega morja. 

Pridružite se in tudi sami prispevajte k uspešnosti projekta, ki si je za izziv zastavil ohranitev morja za prihodnje generacije.

 

Več o dogodkih v okviru projekta dobite TUKAJ.

Sorodne novice

post-image

Varuj morje, bodi zvezda!

Najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017

08. maj 2017 | Uredništvo

Na 22. Mednarodni razstavi navtike, Internautici je bil projekt "Varuj morje, bodi zvezda!" nagrajen kot najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017.

post-image

Veš, kaj ješ?

Uravnotežena prehrana

05. maj 2017 | Uredništvo

Uravnotežena prehrana vsebuje vsa hranila, ki jih telo potrebuje. Potrebe našega telesa se seveda spreminjajo z leti.

post-image

4. Istrski kolesarski maraton

​​Več kot 800 kolesarjev je uspešno odpeljalo

26. sep 2016 | Uredništvo

To nedeljo se je več kot 800 kolesarjev udeležilo 4. Istrskega kolesarskega maratona in uživalo na razgibanih trasah po slovenski Istri, k dobremu vzdušju pa sta prispevala še lepo vreme in pester...

post-image

19. edicija Festivala slovenskega filma

Letošnji dobitniki vesen

14. sep 2016 | Uredništvo

Strokovna žirija 19. Festivala slovenskega filma, ki jo sestavljajo Sonja Prosenc, Meta Mazaj, Rado Likon in Jure Matičič, je odločila, kdo so letošnji dobitniki vesen.

post-image

S polnimi jadri naprej

19. Festival slovenskega filma

02. sep 2016 | Uredništvo

S polnimi jadri naprej >> 19. FSF je tu! Zadnji dnevi poletja so zopet rezervirani za slovenski film.