post-image
Varuj morje, bodi zvezda!

Najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017

08. maj 2017 | Uredništvo

Na 22. Mednarodni razstavi navtike, Internautici je bil projekt "Varuj morje, bodi zvezda!" nagrajen kot najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017.

Naša Zemljo obdaja velik moder plašč – širna morja in oceani. Kar 80 % življenja na Zemlji je v vodi. Morje je največji ekosistem na Zemlji, zato lahko mirno rečemo, da brez morja, na našem planetu ne bi bilo življenja. Slovensko morje, čeprav majhno, je pomemben del naše naravne dediščine in del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. S svojimi zakladi nas hrani, nam daje surovine in pomembno vpliva na podnebje. Vse premalo pa se zavedamo, da je tudi morje ranljivo in premajhno, da bi brez škodljivih posledic preneslo brezmejno izkoriščanje njegovih dobrin. 

S ciljem osveščanja javnosti o pomenu ohranitve morskega ekosistema ter obrežja je Uprava za pomorstvo, skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor ter Direkcijo RS za vode, Agencijo RS za okolje, Zavodom RS za varstvo narave – OE Piran, Krajinskim parkom Strunjan, Inštitutom za vode RS, Nacionalnim inštitutom za biologijo - Morsko biološko postajo Piran, Društvom DOVES in Društvom Morigenos, ob svetovnem letu morja – letu 2016, uspešno in odmevno izvedla projekt “Živeti z morjem. 

Projekt je bil predstavljen tudi letos na 22. Mednarodni razstavi navtike, Internautici, kjer je bil zaradi trajnostno naravnanih vsebin v povezavi z ohranjanjem zdravega morskega ekosistema in obrežja nagrajen kot najboljši okoljevarstveni projekt leta 2017 po izboru mednarodne žirije “ Adriatic Boat of the Year Award”. Priznanje je v imenu Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in Ministrstva za okolje in prostor prevzela ga. Barbara Breznik iz Ministrstva za okolje in proctor. 

Ob tem bi se radi zahvalili vsem podpornikom projekta, generalnemu medijskemu partnerju Regionalnemu RTV centru Koper-Capodistria, koordinatorki in vodji projekta Katji Miklavčič (Aktiv PR d.o.o.), Inštitutu za komunikacijski management, podjetju Enigma d.o.o. ter vsem ostalim, ki so pripomogli k uspešnosti projekta. 

Dobri zgledi so spodbuda, zato “Varuj morje, bodi Zvezda!”.

Sorodne novice

post-image

Veš, kaj ješ?

Uravnotežena prehrana

05. maj 2017 | Uredništvo

Uravnotežena prehrana vsebuje vsa hranila, ki jih telo potrebuje. Potrebe našega telesa se seveda spreminjajo z leti.

post-image

4. Istrski kolesarski maraton

​​Več kot 800 kolesarjev je uspešno odpeljalo

26. sep 2016 | Uredništvo

To nedeljo se je več kot 800 kolesarjev udeležilo 4. Istrskega kolesarskega maratona in uživalo na razgibanih trasah po slovenski Istri, k dobremu vzdušju pa sta prispevala še lepo vreme in pester...

post-image

19. edicija Festivala slovenskega filma

Letošnji dobitniki vesen

14. sep 2016 | Uredništvo

Strokovna žirija 19. Festivala slovenskega filma, ki jo sestavljajo Sonja Prosenc, Meta Mazaj, Rado Likon in Jure Matičič, je odločila, kdo so letošnji dobitniki vesen.

post-image

S polnimi jadri naprej

19. Festival slovenskega filma

02. sep 2016 | Uredništvo

S polnimi jadri naprej >> 19. FSF je tu! Zadnji dnevi poletja so zopet rezervirani za slovenski film.

post-image

Projekt “Živeti z morjem

Varuj morje, bodi Zvezda

14. jun 2016 | Uredništvo

Projekt “Živeti z morjem” je na pobudo Ministrstva za infrastrukturo – Uprave RS za pomorstvo ter Ministrstva za okolje in prostor povezal vse ključne ustanove in strokovnjake s področja varstva...