post-image
Družba

Vsa ljubezen je enaka

15. feb 2019 | Uredništvo

Na valentinovo je društvo Informacijski center Legebitra v sodelovanju z agencijo Imago Bold pripravilo gverilsko akcijo. Izložbe priljubljenih trgovin v središču Ljubljane so polepili z nalepkami, ki sporočajo, da je ljubezen = ljubezen, ne glede na to, kdo se ima rad.

 

 

 

 

 

 

Akcija temelji na dejstvu, da je kljub opazno večji stopnji strpnosti do istospolnih parov še vedno mogoče zaznati določeno mero stigmatizacije. Zato so ob letošnjem prazniku zaljubljencev izložbe modnih trgovin na uglednih lokacijah opremili z velikim srcem, ki obkroža dve modni lutki istega spola.

»Družba še vedno drugače obravnava istospolne pare, zato smo ob valentinovem želeli opozoriti, da ljubezen pripada vsem, ne glede na to, katerega spola je oseba, v katero se zaljubimo,« je za Marketing Magazin pojasnila Lana Gobec, predsednica Društva Informacijski center Legebitra.

Na mavričnem srcu je napis »Ljubezen je ljubezen«, ker želijo poudariti, da je valentinovo praznik, namenjen vsem, ki čutijo ljubezen v srcu, ne glede na spolno usmerjenost. Z odstranljivo statično nalepko v obliki srca pa želijo izpostaviti, da je nalepko mogoče preprosto odstraniti, ne pa tudi stigme, ki so je deležni istospolni pari. 
Trgovinam, ki nosijo njihovo voščilo,  med drugim so to H&M, Mango, Nama, Maximarket in Lisca, so poslali dopis z razlago njihove akcije in prošnjo, da za ta dan obdržijo nalepke na svojih izložbah. Pozivajo tudi k spremljanju njihovih družbenih omrežij, saj bodo poročali o odzivih posameznih trgovin. 

»V duhu prave gverile smo izkoristili javna mesta in z majhno naložbo poslali veliko sporočilo. Vsa ljubezen je enaka,« pa sporočajo iz agencije Imago Bold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: marketingmagazin.si

 

 

Vir: marketingmagazin.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...