post-image
Pust

Komaj čakate poletje? Pridite na pustovanje v Portorož!

28. feb 2019 | Uredništvo

Maškare bodo letos v Portorož priklicale poletje in vse brezskrbno, kar poletje prinaša. Čaka vas pustna zabava z brazilskim plesnim spektaklom in latinsko-ameriški ritmi, pisani krofi, fritule in kroštole ter pester otroški program.

 

 

 

 

 

Pustne maske bodo v nedeljo, 3. marca, v Portorož priklicale vroče, poletno vzdušje. Na portoroški ploščadi se bo poletno obarvano pustovanje z naslovom Skoči v poletje pričelo že ob 11. uri, ko bo na stojnicah oživela ponudba s pustnimi dobrotami. Kraljevali bodo topli in slastno dišeči krofi z različnimi nadevi, najmlajše bodo navdušili posebni pisani krofiTuristično združenje Portorož pa bo brezplačno razdelilo kar tisoč mini krofkov. Manjkale ne bodo niti tradicionalne fritule in kroštole.

 

Zabavni program, ki ga bo povezovala simpatična Lara Pirc, se bo pričel ob 14. uri. Otroke bodo navdušili razigrani animatorji, ki bodo pripravili pustno zabavo s Petrom Panom in Zvončico. Najmlajši se bodo lahko prepustili izvirnim poslikavam obraza ali pa uživali v izdelovanju mask na ustvarjalni delavnici.

Ob 15.30 bo z latinsko-ameriškimi ritmi ozračje segrela desetčlanska brazilska zasedba vrhunskih glasbenikov Salsa Street Orchestra. Pustno zabavo pa bodo do vrelišča pripeljali Ipanema Show Do Brasil, profesionalni brazilski plesalci in plesalke v atraktivnih kostumih, ki bodo pripravili pravi spektakel značilnih folklornih brazilskih plesov in capoeire.

Pustne maske se bodo lahko med 14.30 in 17.30 brezplačno fotografirale na fotostojnici in domov odnesle prikupen spominček na pustno zabavo.

 

Veselo pustno dogajanje tudi v soboto

V soboto, 2. marca, ob 16.00 bo v portoroškem Avditoriju tradicionalno pustno rajanje za otroke z Lačno gosenico. Rajanje bodo v avli Avditorija vodili ustvarjalci in igralci lutkovno–igrane predstave iz Šentjakobskega gledališča Ljubljana v sodelovanju s Teatrom za vse. Zvečer ob 20.00 pa bo v piranskem Tartinijevem gledališču XVII. Veliki pustni ples. Letošnja tema so dobri in zli - angeli in demoni, za plesno glasbo bodo skrbeli zasedba Pizza Connection in DJ Adriano Roj, kot gostje bodo nastopili folklorno glasbena skupina Muja Folk iz Milj. Kot vsako leto bo potekala pustna revija z izborom najlepših in najbolj originalnih mask. Pusta bomo pokopali v sredo, 6. marca, na Belem križu.

 

Vir: Turistično združenje Portorož

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...