post-image
Velika atrakcija na Obali

Lipicanca na sprehodu po Piranu

14. mar 2019 | Uredništvo

Minulo nedeljo in torek so piranski policisti skupaj z dvema policistoma konjenikoma Postaje konjeniške policije PU Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom na tem območju. Policista konjenika sta bila s polbratoma lipicancema kar velika atrakcija na Obali. Njihova vloga je bila tokrat predvsem preventivna, saj se policija skupaj z lokalno skupnostjo aktivno trudi za vzpostavitev čimbolj varnega okolja. Kljub temu pa so policisti v tem času izvedli nekaj postopkov ugotavljanja identitete in opravili razgovore z domačini.

 

Konjenika sta požela veliko zanimanja, domačini in turisti so ju ustavljali, se z njima pogovarjali in ju fotografirali. Seveda ni bilo poskrbljeno le za varnost, temveč tudi za zdravo in čisto okolje, zato je bilo za čiščenje konjskih izrebkov poskrbljeno v dogovoru z komunalnim podjetjem Okolje Piran.


Po poročanju Anite Leskovec iz PU Koper, bodo takšne oblike sodelovanja bodo poskušali izvesti tudi med poletno turistično sezono. Najpomembnejše in najpogostejše naloge policistov konjenikov so povezane z varovanjem vseh vrst javnih zbiranj, kot so prireditve in shodi, kjer je pričakovati množično kršenje javnega reda in miru. Službeni konji so izvrstni pomočniki, ki na preventivnih akcijah policije vedno očarajo obiskovalce, še posebej otroke, hkrati pa lahko te živali na ukaz postanejo izredno učinkovito prisilno sredstvo. Tako domačini kot tudi turisti jih praviloma dobro sprejmejo, največkrat z nasmeškom na ustih.

 

Vir: PU Koper

Sorodne novice

post-image

Nespečnost

5 čajev, ki pomagajo pri nespečnosti

25. mar 2019 | Uredništvo

Verjetno ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste se ure in ure vrteli v postelji ter skušali zaspati - na žalost je veliko ljudi ta scenarij doživelo večkrat.

post-image

Sobne rastline

Napake, ki jih delamo pri vzgoji sobnih rastlin

23. mar 2019 | Uredništvo

Pogosto, vsi začetniki pri vzgoji sobnih rastlin, tako rekoč niso "dobri starši". Ne zato, ker se ne trudijo ali ne želijo nameniti dovolj pozornosti svojim rastlinam, ampak zato, ker običajno...

post-image

Talno ogrevanje

5 razlogov za izbiro talnega ogrevanja

22. mar 2019 | Uredništvo

Če načrtujete nov dom ali večjo prenovo, vas bo teh pet razlogov prepričalo, da v vaš projekt vključite talno ogrevanje.