post-image
Feng Shui

Najbolj priljubljeno cvetje po filozofiji Feng Shui

19. mar 2019 | Uredništvo

Vsi imamo radi cvetje ne glede na to ali poznamo njihovo moč ali ne. Koristno je poznati pomen najbolj priljubljenih simbolov cvetja s strani Feng Shui-ja samo zato, ker dodaja več potencialne energije za doseganje dobre energije v domu. Ker pomlad že trka na vrata, smo za vas pripravili kratek seznam najbolj priljubljenih rož po filozofiji Feng Shui.

 

 

 

 

Kaj je tako posebnega glede cvetja in zakaj ga imamo vsi tako radi? Cvetovi prinašajo energijo cvetenja, odpiranja src, veselja in ranljivosti – vse to so univerzalne značilnosti, ki jih kot človeška vrsta potrebujemo za naše dobro počutje. Uči nas, da živimo v trenutku, saj neverjetna krhka lepota rože ni večna - skozi čas se spremeni v drugačno obliko.

 

Orhideja

 

Na našo srečo lahko pri nas to eksotično lepotico najdemo vse dni v letu. Na našem planetu obstaja 26.000 vrst orhidej, ki naredijo ta lep cvet najbolj vsestranski simbol cvetja na našem Feng Shui seznamu. Najstarejši pomen tega cvetličnega simbola je plodnost. Orhideje prav tako predstavljajo energijo čistosti, popolnosti in zelo občutljivega in eksotičnega občutka graciozne lepote. Odvisno od barve in sorte bo prinesla dodatno energijo veselja, ustvarjalnosti in strasti.

Pri izbiri orhideje kot Feng Shui zdravila za vaš dom se najprej ravnajte po njeni barvi. Na primer, orhideja svetlo roza barve ali koralno oranžne bo prinesla energijo strasti in ustvarjalnosti, zato je lahko odlično zdravilo za vaše področje ljubezni. Bele orhideje krasijo prostor z občutkom jasnosti, miru in popolnosti in so lahko odličen dodatek k vašemu domu ali pisarni.

 

Potonika

 

Na tem svetu ni ženske, ki ne mara potonik. Nekaj ​​neverjetno čutnega in zdravilnega v tem edinstvenem cvetu, od sladkega vonja do njegove čudovite oblike in neskončne raznolikosti rožnate in bele barve. Potonike imajo zelo iskreno in odprto energijo, brezskrbno čistost in tiho veselje, ki je zelo zdravilno. To je očitno povzročilo, da je potonika postala eden najbolj priljubljenih simbolov za ljubezen in poroko.

 

Češnjev cvet

 

Cvetenje dreves je znak konca hladne sezone in prihod dragocene pomladi in poletja ter obljuba bogatega okusa v sladkih plodovih, ki nam jih narava ponuja. Ob pogledu na veje češenj, pokritih z najbolj razkošnimi malimi cvetovi je resnično zdravilno. Predstavlja trajnost življenja in vedno mlade plodne energije srca. V Feng Shui-ju se podoba cvetličnih vej uporablja tudi kot zdravilo za ljubezen in poroko ter zdravilo za naše zdravje. Čeprav v vašem domu ne morete vedno imeti svežih cvetočih vej, lahko varno uporabite podobo cvetočih dreves, da prinesete svežo, novo in srečno energijo polno upanja in vitalnosti.

 

Lotos

 

Lahko je razumeti, zakaj je lotos simbol čistosti, popolnosti in duhovnega obvladovanja v Feng Shui-ju. Vsi smo slišali za moč lotosovega cvetja - njegove korenine segajo globoko v blato a se kljub temu ta rastlina odpre v najčistejši, najbolj barviti in lepi rožici. "Brez blata, brez lotosa" je postal priljubljen izraz, ki nam pomaga spoznati, da brez življenjskih težav ni popolnosti. Kot simbol duhovne discipline, vere in popolnosti je lotosov cvet pogosto prikazan v mnogih slikah Bude. Simbol lotosa se uporablja tudi kot priljubljeno zdravilo, ki temelji na dejstvu, da imajo vsi deli lotosa - od korena do rože in semena - medicinsko uporabo.

 

Vir: mojenterijev.rs

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...