post-image
Talno ogrevanje

5 razlogov za izbiro talnega ogrevanja

22. mar 2019 | Uredništvo

Če načrtujete nov dom ali večjo prenovo, vas bo teh pet razlogov prepričalo, da v vaš projekt vključite talno ogrevanje.

 

 

 

 

 

 

1. Enakomerno ogreje vaš dom

Ne glede na to, ali gre za ogrevanje majhnega ali velikega prostora, talno ogrevanje zagotavlja pravo količino toplote v domu. To pomeni, da je to odlična izbira za domove odprtega tipa ali druga objekte z velikimi prostori, kjer lahko konvekcijski grelniki in ostale naprave za gretje zatajijo pri ogrevanju večjih prostorov.

2. Talno ogrevanje je bolj energetsko učinkovito

Sistemi talnega ogrevanja delujejo s segrevanjem površine, ki nato segreje zrak v prostoru. Z znanstvenega vidika tople površine zmanjšujejo hitrost toplotne izgube. Prav tako z izolacijo stropa zmanjšamo toplotno izgubo. To pa privede do zmanjšanja vašega računa za ogrevanje.

3. Tihi način za ogrevanje vašega doma

Talno ogrevanje zagotavlja toploto brez hrupa, za razliko od mnogih drugih konvencionalnih sistemov. Ni mehanskega, zračnega ali vodnega hrupa.

4. Ne glede na vašo izbiro so vsi sistemi talnega ogrevanja skriti očem

Cevi in kabli so nameščeni pod tlemi, kar pomeni, da je celoten ogrevalni sistem skrit, brez ogrožanja videza vašega doma. Zaradi tega je odlična izbira za nove domove ali katerokoli bivališče z minimalističnim estetskim ali sodobnim dekorjem, na katerega lahko vplivajo vidne, robustne grelne naprave.

5. Talno ogrevanje zagotavlja varnejši, bolj zdrav in ​​hipoalergen način za ogrevanje vašega doma

Vsak ogrevalni sistem, ki potisne zrak okoli prostora, povzroča nevarnost širjenja prahu in pršic kar vodi do povečanih zdravstvenih tveganj in alergij. Druga možnost je, da talno ogrevanje kroži v zrak bolj subtilno. To pomeni, da je varnejši in bolj zdrav za alergike. Popolnoma skriti sistem prav tako izniči nevarnost, da bi se otroci dotaknili nevarnih lukenj ali vročih površin.

 

 

Vir: completehome.com

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...