post-image
Shranjevanje

Kako izkoristiti prostor v majhnem stanovanju

29. mar 2019 | Uredništvo

Tudi vam primanjkuje prostora za shranjevanje v vašem domu? Potem si poglejte nekaj predlogov kako izkoristiti nujno potrebno pohištvo, ki je del vsakega doma.

 

 

 

 

 

 

Arhitektom omejitev prostora omogoča pravi izziv, saj jim daje možnost, da zagotovijo natančne rešitve za določene prostorske težave. Glavni cilj je združiti prostor za shranjevanje s pohištvenimi deli, ki so nepogrešljivi za vsak dom ter jih tako prilagoditi za večnamenske namene. A ker nimamo vsi arhitekturnih sposobnosti vam spodaj predstavljamo nekaj idej kako izkoristiti vaš vsak kotiček doma.

 

Omara pod posteljo

Postelja je glavna komponenta vsake spalnice, katere standardne velikosti ni mogoče zmanjšati. V majhni sobi brez vgrajenih omar, lahko prosti prostor pod posteljo, ki se običajno ne uporablja in samo nabira prah, izkoristimo za shranjevanje. Če imate dovolj visok strop, se lahko postelja dvigne, da se spodaj prilega obešalniku za oblačila, ter višjim predalnikom in policam. Če pa želite nekaj diskretnega, so lahko predalniki nižji in popolnoma nevidni, ali pa prekriti s privlačnimi materiali, ki ustrezajo stilu sobe.

 

Predali pod pohištvom dnevne sobe

S predalniki v dnevni sobi lahko ustvarite dodatna sedišča, ki so istočasno prostor za shranjevanje.

 

Večnamenski predalniki

Z dovolj kreativnosti lahko vse postane koristen prostor za shranjevanje. Če natančno oblikujete predal in v skladu z natančnimi meritvami predmetov in pripomočkov, ki jih boste shranili, lahko vse prilagodite na boljši in učinkovitejši način. Poleg tega obstajajo številni skriti predali, ki omogočajo boljšo uporabo neuporabljenih pripomočkov, kot so težko dostopna območja v kuhinjskih omarah ali višek prostora pod pomivalnim strojem. To lahko na primer zapolnimo z nagibnimi ali vrtljivimi nosilci, ki omogočajo uporabo kotov pohištva.

 

Ustvarite večnamenske stopnice

Izdelajte večnamenske stopnice. Stopnice so idealna uporabna majhna skladišča. Njihova lokacija - običajno osrednja - je dobra za shranjevanje predmetov, ki jih ne uporabljamo prav pogosto. Na ta način lahko vsaka stopnica deluje kot predal ali pa se prostor pod njimi prilagodi kot stranski dostopni predalnik.

 

Debele stene niso "mrtvi" prostor

Če dodamo še nekaj centimetrov širini sten naših projektov v domu, lahko dobimo dragocene skladiščne prostore. Globina bo določila katere stvari bo mogoče shraniti, prostori pa se lahko skrijejo ali ostanejo popolnoma izpostavljeni.

 

Visoki stropi

Visoki stropi vedno dodajo vrednost, v manjših hišah ali stanovanjih pa se to še bolj občuti. Ta skladišča na visoki ravni so lahko zelo učinkovita pri sprostitvi življenjskega prostora spodaj, njihova zasnova pa lahko prispeva k splošni podobi doma in daje občutek prostornosti. 

 

Vir: mojenterijer.rs

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...