post-image
Dogodki

Odkrijte pestro dogajanje na Obali!

17. apr 2019 | Uredništvo

Pred nami je pestro velikonočno dogajanje, ki se bo nadaljevalo v različne pomladno gastronomske prireditve. V nizu različnih dogodkov boste zagotovo našli našli katerega zase.

 

 

 

 

 

Velikonočni vikend, ki je pred nami, bo postregel z zanimivim dogajanjem. Koprska Taverna bo ta petek, 19. aprila, med 16. in 22. uro, prizorišče že šestega Dneva vina in čokolade. Udeleženci dogodka bodo lahko degustirali več kot 40 vrst vin ter različnih vrst čokolad in čokoladnih sladic, vse skupaj pa bo pospremil tudi dodaten program. Vina in čokolade bo možno degustirati na podlagi kuponov, del njihovega izkupička pa bodo namenili v Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.

 

 

V soboto se zanimivo dogajanje obeta na Škofijah, kjer pripravljajo Špargljado. Poleg domačih jedi iz špargljev bo poskrbljeno za razgiban spremljevalni program. Dogajanje se bo začelo že ob 9. uri s pohodoma iz Dekanov in Hrvatinov na Škofije, sledila bo otroška predstava, nastop harmonikarjev, delavnica izdelave pirhov in drugo zanimivo dogajanje pred zadružnim domom.

Koper bo med petkom in nedeljo znova tudi prizorišče mednarodnega rokometnega turnirja Koper Cup, velikonočno dogajanje pa vas v soboto in nedeljo čaka tudi v Koštaboni. V soboto ob 20. uri bodo v šotoru nastopili Nočni skok in Mladen Grdovič, v nedeljo popoldne pa vas čaka Koštabonska fjera. Ljubitelji pršuta, sira, vina in drugih domačih dobrot se lahko v teh dneh odpravite tudi v osmice. Danes, 17. aprila, vrata odpira osmica Krmac v Bertokih, ki jo boste lahko obiskali vse do 28. aprila. Med 19. in 29. aprilom lahko obiščete tudi osmico Markežič na Grintovcu, od 25. aprila pa do 5. maja pa osmico Jakomin v Kubedu.  

Sicer pa bosta za praznično vzdušje v mestu poskrbeli tudi fontani, tako fontana ob stadionu, kot tudi fontana v Hlavatyjevem parku ob koprski tržnici, bosta po »zimskem spanju«, znova oživeli prav ta konec tedna.

 

Tudi letošnja pomlad nam bo prinesla še nekaj gastronomskih prireditev, ki jih nikakor ne gre zamuditi. Med 26. in 28. aprilom lahko na trgu ob Upravi za pomorstvo obiščete festival ulične hrane - Tržnico okusov, 28. aprila bodo v Gračišču znova pripravili Praznik Šparinge, ki bo poleg špargljevih dobrot postregel s Špargljevim pohodom in biciklijado, istrsko tržnico in kulturnim programom, 1. maja nas na Socerbu čaka »mega roštiljada« in zabava, jedi z žara pa vam bodo na praznični dan ponudili tudi v Marezigah ob vinski fontani, 4. maja bo Koper znova gostil Podeželje v mestu, 11. maja nas čaka 5. Paninfest, 18. maja tradicionalna prireditev Koper na dlani, 25. maja pa dogodek Od vinarja do oljkarja. V začetku junija ne gre zamuditi Praznika refoška in slovenske Istre v Marezigah, 15. junija pa v mesto znova prihaja Odprta kuhna. 

 

Vir. koper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...