post-image
Turizem

Velikonočni prazniki prinesli za petino več hotelskih prenočitev

23. apr 2019 | Uredništvo

Letošnji velikonočni prazniki so destinaciji Portorož & Piran prinesli za petino več prenočitev. Hoteli so bili skoraj polno zasedeni. Dober obisk se bo nadaljeval tudi med prvomajskimi prazniki.

 

 

 

 

 

Od petka do ponedeljka, 19. - 22. aprila, so hoteli občine Piran zabeležili približno 20.500 prenočitev, kar je za 20 % več kot v času lanskih velikonočnih praznikov (30. marec-2. april 2018). Hoteli so bili v povprečju 85-odstotno zasedeni, v soboto celo 95-odstotno. Prevladovali so tujci, ki so ustvarili kar 86 % vseh prenočitev. Največ je bilo Italijanov in Avstrijcev, opaziti je bilo tudi več Madžarov.

Tudi ves mesec april je do zdaj prinesel odlične rezultate. V 22-ih dneh so zabeležili več kot 84.000 hotelskih prenočitev oz. 21 % več kot lani v istem obdobju.

Dober obisk naj bi se nadaljeval tudi med prvomajskimi prazniki, saj si hotelirji obetajo več kot 90-odstotno zasedenost. V tem času pričakujejo za odtenek več domačih gostov kot med veliko nočjo, še vedno pa bodo prevladovali tuji turisti iz Avstrije, Italije in Nemčije.

Turistična informacijska centra v Portorožu in Piranu sta v prazničnem obdobju, do 2. maja, obiskovalcem na voljo ves dan, od 9. do 20. ure.

 

Vir: Turistično združenje Portorož 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...