post-image
Lokalno

Po domače pridelke na tržnico Ruba sz moje njive

30. apr 2019 | Uredništvo

Tudi letos bomo v Izoli od 4. maja naprej dvakrat tedensko lahko kupovali pridelke lokalnih kmetov na tržnici Ruba sz moje njive. Domača tržnica bo v Drevoredu 1. maja odprta vsako sredo in soboto med 8. in 13. uro.

 

 

 

 

 

Tržnica je del projekta Kilometer nič

Tržnica je le eden izmed programov že več let delujočega projekta Kilometer nič, s katerim v Izoli bogatimo kulinarično ponudbo. Glede na to, da je bistvo projekta avtohtona in avtentična ponudba iz lokalnega okolja, lahko na tržnici lokalne pridelke kupujejo tudi vsi gostinci, ki so vključeni v projekt. Ti morajo v svoji ponudbi zagotoviti vsaj 80 odstotkov vhodnih surovin iz neposrednega okolja.

 

Od maja do konca septembra bodo tako z nami štirje lokalni ponudniki: Aldo Ček s Kmetije Istriana, Brigita Barbo s Kmetije Barbo, Norma Zudich s Kmetije Zudich in pa Gigliola Vojvoda s Kmetije Vojvoda. Zaradi velikega povpraševanja bo tržnica tudi letos odprta dva dni: vsako sredo in soboto dopoldne, na že znani lokaciji v bližini trgovine Agrarija, v Drevoredu 1. maja. 

 

Tudi letos poskrbeli za obogatitev ponudbe 

Posebnost Rube sz moje njive bo tudi letos stojnica Turističnega združenja Izola (Visit Izola), kjer se bodo predstavile različne slovenske blagovne znamke malih obrtnikov oz. pridelovalcev. Z nami bodo Mala MetražaCuckoo CupsMašina Granola, naravna kozmetika FlowerPowerRok's nut butter in nekatere druge. Na stojnici bodo občasno prav tako na voljo produkti, ki se jih sicer da kupiti na izolskem TICu, od bombažnih torbic, čepic, pa vse do knjige o Izoli in bonov za izposojo SUP deske, saj je poletje pred vrati, s tem pa tudi sezona supanja.

 

 

Vir: Turistično združenje Izola

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.