post-image
Festival

Tridnevni festival Kitarika se ponovno vrača v Koper

11. maj 2019 | Uredništvo

Društvo Kitarika v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper prihodnji konec tedna, od petka, 17., do nedelje, 19. maja, prireja tridnevni festival Kitarika, ki je svojo prvo izvedbo doživel pred dobrim desetletjem. Zdaj se ponovno vrača v Koper, s ciljem oplemenititi kulturno dogajanje v mestu.

 

 

 

Koncertni cikel Kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra, ki običajno odpira vrata koprskim poletnim glasbenim prireditvam, je tokrat spomladansko obarvan in gostuje na treh znanih zgodovinskih lokacijah: samostanu sv. Aneprotokolarni dvorani sv. Frančiška in v palači Gravisi-Barbabianca, sedežu Glasbene šole Koper.

Mladostno in razposajeno ga bodo odprli kitaristi – dijaki Umetniške gimnazije Koper, ki s svojo nadarjenostjo, vztrajnostjo ter navdušenim igranjem kot solisti in v različnih komornih zasedbah bogatijo številne nastope na šolah in drugih dogodkih v širšem prostoru.

Vrhunec festivala bo v soboto, ko bo prvič v Sloveniji nastopil eden najbolj priznanih svetovnih klasičnih kitaristov Lukazs Kuropaczewski s Poljske. Znan po svojem izjemnem glasbenem temperamentu in zavidljivi tehnični dovršenosti, navdušuje občinstvo širom sveta. Pripadnost samemu svetovnemu vrhu dokazuje tudi prevzem katedre za klasično kitaro na priznani Univerzi za glasbo in umetnost v Gradcu.

 

 

Epilog festivala bo zaznamoval koncert italijanskega kitarskega sestava iz Pordenona EnArmonia Guitar Ensemble, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in z navdihujočo orkestrsko igro. Vedno izviren izbor repertoarja in odlična izvedba prispevata k njihovi izjemni priljubljenosti med občinstvom.

Festivalsko dogajanje bodo vsebinsko dopolnili zanimiva predavanja in mojstrski tečaji, namenjeni učiteljem kitare glasbenih šol Slovenije. Del predavanj, ki jih bosta izvedla mednarodno priznana pedagoga in kitarista Josué Gutiérrez iz Mehike in Angela Tagliariol iz Italije, bo posvečen orkestrski igri.

Zaradi velikega zanimanja za koncert Lukazsa Kuropaczewskega, ki bo v soboto, 18. maja, ob 19. uri v Protokolarni dvorani sv. Frančiška v Kopru predlagamo, da si vstopnice zagotovite pravočasno na naslovu: kitarika.vstopnice@gmail.com.

Druga dva koncerta sta brezplačna.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...