post-image
Turizem

S starodobnim avtobusom v Marezige

14. maj 2019 | Uredništvo

Po novem se je v zaledje Kopra, natančneje v Marezige, moč zapeljati tudi s 44-sedežnim starodobnim ameriškim avtobusom s premično prozorno panoramsko streho.

 

 

 

 

 

 

Avtobus, ki so ga izdelali leta 1986, je kupil in prenovil gostinec in podjetnik Alen Babič iz Marezig, ki ima v kraju gostilno in skrbi za tamkajšnjo novo turistično pridobitev, vinsko fontano.

“Avtobus ima klimatsko napravo in vso sodobno opremo, zato je vožnja z njim prijetna in udobna. Opravili smo že nekaj poskusnih voženj. Ob občinskem prazniku, prihodnjo sredo, bomo obiskovalce prav tako zapeljali v Marezige. Startali bomo z nekdanje koprske avtobusne postaje pri luški kapitaniji,” napoveduje Babič. Pravi, da bodo poleti obiskovalce redno vozili na tej relaciji, morda tudi kam drugam, saj se o tem že pogovarjajo tudi z drugimi istrskimi občinami.

Informacije o urniku voženj in druge podrobnosti so obiskovalcem na voljo v prostorih TIC v Pretorski palači v Kopru ter na spletnih straneh gostilne Karjola in Vinske fontane Marezige.

 

Vir: primoske.si

Sorodne novice

post-image

Akvarij

Piran: v akvariju zdaj na ogled tudi bazen z meduzami

26. apr 2019 | Uredništvo

V piranskem akvariju so predstavili nov bazen z meduzami, ki je nastal v okviru projekta "Meduze okoli nas" in s katerim bodo obiskovalcem prikazali vrste meduz, ki plavajo v slovenskem morju.

post-image

Izlet

Pet razlogov za obisk Padne

23. apr 2019 | Uredništvo

Pomlad nas vabi k odkrivanju novih doživetij, razgledov in okusov. Praznik olja in bledeža v Padni ponuja čudovito priložnost za obisk te idilične vasice v piranskem zaledju.

post-image

Državni prvaki

Trgovci iz SEPŠ Koper državni prvaki v tehniki prodaje

13. apr 2019 | Uredništvo

V četrtek, 11. aprila, je na Ekonomski in trgovski šoli Brežice potekalo 43. Državno tekmovanje v tehniki prodaje, kjer se je v veščinah in tehnikah prodaje pomerilo 90 dijakov iz 13 srednjih...

post-image

Brezčasnost trenutka

Tartinijevo priznanje prejela Mira Ličen

11. feb 2019 | Uredništvo

Mira Ličen je uveljavljena primorska in slovenska vsestranska likovnica, prejemnica številnih nagrad in priznanj. Že desetletja je umeščena v krog najpomembnejših nadaljevalk tradicije slovenskega...

post-image

Dijaki tretjega letnika na brezplačni obisk v Bruselj

Podelitev nagrade EU Drža

23. jan 2019 | Uredništvo

V šolskem letu je Kulturno izobraževalno društvo Pina iz Kopra v sklopu informacijske točke Europe Direct Koper – Capodistria izvajala delavnice EU Drža.