post-image
Festival

Obalni festival urbane kulture BURJA se po enoletnem premoru vrača na koprsko kulturno sceno

15. maj 2019 | Uredništvo

Zavod FONTICO v sodelovanju z Agencijo Viana, med 29. in 31. majem v novem parku ob Semedelski promenadi v Kopru, organizira Festival Burja, obalni festival urbane kulture.

 

 

Obalni festival urbane kulture BURJA se po enoletnem premoru vrača na koprsko kulturno sceno. Zavod FONTICO v sodelovanju z agencijo Viana in ob podpori Mestne občine Koper konec maja organizira tretjo edicijo festivala Burja. Med 29. in 31. majem bo v novem parku ob Semedelski promenadi mogoče spremljati različne koncerte, sodelovati na razpravljanju o mobilnosti, dostopnosti, parkiranju in zelenem mestu, se udeležiti delavnice joge, si ogledati javno plesno vajo in zaključek dobrodelne akcije Sk8aj s srcem ter poizkusiti veganske dobrote v veganskem kotičku.

Festival Burja je organiziran v želji popestriti kulturno dogajanje v Kopru. Namen festivala je prikazati različne možnosti urbanega kulturnega izražanja in se opredeliti do stanja urbane kulture na obalnem področju s poudarkom na Kopru. Program festivala obsega glasbene in kulturne zvrsti, ki so na obalnem področju manj zastopane in niso deležne zaslužene pozornosti.

Festival se označuje kot butični glasbeni festival, ki zagovarja in spodbuja razvoj vrednot showcase festivala, saj želi obiskovalcem predstaviti glasbene izvajalce, ki na obalnih prizoriščih ne nastopajo pogosto.

Novost festivala je tudi prireditveni prostor. Letošnja festivalska izvedba se namreč seli na odprto v novi park ob Semedelski promenadi, ki ga bo festival tudi premierno koncertno otvoril.

 

PROGRAM:

SREDA, 29. 5. 2019

DNEVNI PROGRAM (16.00 – 20.00)

♦ Zaključek dobrodelne akcije Sk8aj s srcem

♦ Koprski optimizem: ZAparkiraj (razprava o mobilnosti, dostopnosti, parkiranju in zelenem mestu)

♦ Javna vaja plesnega društva Erato

 

VEČERNI PROGRAM (21.00 do 24.00)

- Čunfa (SLO)

- Darla Smoking (SLO)

 

ČETRTEK, 30. 5. 2019

DNEVNI PROGRAM (16.00 – 20.00)

 - Mistakes - DJ set (SLO)

 

Koncerte in spremljevalno dogajanje si bodo lahko obiskovalci ogledali brezplačno.

 

 

Vir: Zavod Fontico

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...