post-image
Natečaj

Objavljen javni natečaj za izbor Županovega vina za leto 2019

17. maj 2019 | Uredništvo

Občina Izola je objavila javni natečaj za izbor Županovega vina Občine Izola za leto 2019. Na natečaju lahko sodelujejo registrirani vinarji, vinogradniki in vinske kleti s stalnim prebivališčem v občini Izola, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina pri pristojnem upravnem organu. Županovo vino 2019 bo razglašeno v okviru Praznika oljk, vina in rib, v soboto, 1. junija.

 

 

Pridelovalec lahko tudi na letošnjem izboru sodeluje z največ tremi vzorci vina kategorije belih, rose in/ali rdečih vin. Vzorce in izpolnjen prijavni obrazec je potrebno dostaviti v prostore TiC na naslovu Sončno nabrežje 4 v Izoli do vključno sobote, 25. maja. Prijavitelji bodo o odločitvi ocenjevalne komisije seznanjeni v okviru Praznika oljk, vina in rib, v soboto, 1. junija, ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Najbolje ocenjeno vino iz kategorije belih, rose ali rdečih vin bo razglašeno za Županovo vino 2019.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani Občine Izola www.izola.si, pod zavihkom oglasna deska in v prostorih TiC na Sončnem nabrežje 4 v Izoli. Zainteresirani prijavitelji pa ju lahko v času uradnih ur dvignejo tudi v vložišču Občine Izola, Sončno nabrežje 8, Izola. Za dodatne informacije lahko zainteresirani pokličejo v kabinet župana.

 

 

Letos prvič tudi izbor Županovega olja

Tradicionalni praznik oljk, vina in rib se bo v Izoli odvil v petek, 31. maja, in v soboto,1. junija. Petkovo dogajanje se bo začelo ob 17. uri v Manziolijevi palači s strokovnim posvetom, ob 19. uri pa bo sledila podelitev priznanj pridelovalcem olja v okviru Festivala Zlata oljčna vejica, ki ga organizira Društvo oljkarjev slovenske Istre (DOSI). Komisija je vse prispele vzorce olj že ocenila in bo zadnji petek v maju razglasila rezultate v različnih kategorijah. Najvišje ocenjeno olje izmed izolskih pridelovalcev pa bo v soboto, 1. junija, razglašeno za Županovo olje 2019.

 

Tako petkovo kot sobotno dogajanje bo spremljal pester glasbeni program.

 

Vir: Občina Izola

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.