post-image
Prireditev

V nedeljo veliki spektakel ob Dnevu lipicanca

17. maj 2019 | Uredništvo

Lipicanec bo v nedeljo, 19. maja, praznoval 439. rojstni dan. Kobilarna Lipica in Združenje rejcev lipicanca Slovenije bosta praznovanje izvedla v vsakem vremenu. Veliki spektakel s posebno gostjo Magnificent Maelle in 100-članskim pihalnim orkestrom bo ob 15. uri v prireditveni jahalnici v Lipici.

 

 

 

 

Čudoviti beli lipicanci bodo v nedeljo, 19. maja, na Dnevu lipicanca nastopili ob zvokih 100-članskega pihalnega orkestra. S svojo lepoto in najzahtevnejšimi figurami klasične dresure bodo navdušili ob zvokih kraških ljudskih pesmi, ki jih je v avtorsko glasbo vključil akademski glasbenik Tomaž Nedoh. Premierno jih bodo izvedle združene kraške pihalne godbe iz Trebč, Komna in Sežane in tako pripravile prav poklon tradiciji Krasa, ki je dom lipicanca.

Posebna gostja velikega spektakla, ki bo potekal v vsakem vremenu, v prireditveni jahalnici v Lipici, bo Magnificent Maelle, ki s svojo energijo in pogledom usmerja konje v popolno harmonijo in zaupanje.

Na ta praznični dan se bodo domov, v Lipico, vrnili lipicanci iz vse Slovenije. Obeležili bodo spomin na 19. maj 1580, ko je habsburški nadvojvoda Karel II odkupil lipiško posestvo od tržaškega škofa in ustanovil kobilarno v Lipici. Tako se je namreč začela zgodba o reji lipicanske pasme konj.

 

 

Pestremu dogajanju se bodo pridružili tudi lipicanci Postaje konjeniške policije Ljubljana in energični akrobati. Najbolj igrive male obiskovalce bo pritegnil pester program s priložnostjo za spoznavanje letošnjih žrebičkov in življenja lipicancev.    

 

Vir: Kobilarna Lipica

Sorodne novice

post-image

Uporabni nasveti

Kaj lahko poleti naredite za boljšo službo jeseni?

16. jul 2019 | Uredništvo

Poletje je marsikaj. Dopust, pikniki, druženje. Ponuja pa tudi, ravno zaradi naštetega, premislek o kariernem uspehu. Zakaj? Ker se delovni proces vmes nekoliko upočasni, začne se čas dopustov in v...