post-image
Kam na kavo?

Izola: nepozaben razgled in sprostitev ob pitju kave

24. maj 2019 | Uredništvo

Kultura kave je v slovenski Istri zaradi vpliva sosednje Italije zelo razvita. Ljubitelji dobre kave, pa tudi čajev, boste v Izoli ob obredu pitja tega tradicionalnega poživila, uživali še v pogledu na širno morje, mestne trge ali pa barvite zgradbe uličic mestnega jedra. Nepozaben razgled in sprostitev ob pitju kave sta v Izoli zagotovljena v vseh letnih časih.

 

 

 

Kava ob morju s pogledom na Alpe

Razgled na izolskem svetilniku – točki, kjer se ob lepem vremenu odpre pogled na zasnežene Alpe, se vam bo zagotovo vtisnil v spomin. Tu lahko v kavi uživate v Restavraciji in lounge baru Svetilnik, kjer poleg kave sicer ponujajo tudi raznolike jedi (od pic, do testenin in mesnih dobrot). Svetilnik je tudi idealen prostor za opazovanje sončnega zahoda – zakaj si ga ne bi privoščili s kozarcem vina v roki?
Pogled na izolsko marino in strunjanski naravni park vas bo očaral v baru Bariera, na mestni promenadi, vzdolž katere se zvrsti še nekaj restavracij in pa Café d’Isola. Promenado v Izoli sicer imenujemo Sončno nabrežje, in to ne brez razloga. Sončni žarki vas bodo tu greli tudi v zimskem času.

 

 

Intimno vzdušje na Manziolijevem trgu

Če imate raje intimnejše vzdušje z mediteranskim pridihom, boste navdušeni nad Manzioli Wine barom. Lokal, ki je odprt vse dni v letu, ponuja pa izjemno široko ponudbo: od kav do različnih vin (ponujajo jih preko sto), rumov in prigrizkov. Predvsem v poletnem času se na istoimenskem trgu odvije tudi več koncertov in drugih kulturnih in gastronomskih dogodkov.

 

 

Na kavo v srce mestnega jedra

Tudi Caffe Alle Porte na stičišču Ljubljanske, Koprske in Ulice ob vratih, ponuja prijetno zatočišče z razgledom na ljubke srednjeveške izolske ulice. Nahaja se namreč sredi mestnega jedra in v neposredni bližini tržnice. Če pa si zaželite pogleda na znan izolski park Pietro Coppo, ki je lep v vseh letnih časih, vam priporočamo kavo v kavarni Diana.

Kava z najlepšim pogledom na Izolo

Enega najlepših razgledov na Izolo pa ponuja Restavracija Kamin na Belvederju, ki se ponaša s prostorno teraso s pogledom na mesto in Tržaški zaliv. Ob pitju kave vam bodo zagotovo zadišale še jedi iz kuhinje, saj se restavracija ponaša z odlično kulinarično ponudbo. Kdo ve, morda vas vonj tako premami, da obisk podaljšate vse do kosila.

 

 

Vir: visitizola.com

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.