post-image
Šport

V soboto Triatlon za pokal Istre 2019: Športno rekreativna prireditev s pridihom morja

30. maj 2019 | Uredništvo

V soboto, 1. junija bo Koper gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka, z rekordno udeležbo z skoraj 400 udeleženeci. Na Ukmarjevem trgu se bo med 10. in 21. uro odvijala športno rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2019, s številnimi razdaljami v akvatlonu in triatlonu, državnim prvenstvom v sprint triatlonu, zaključili pa z najdaljšo, olimpijsko razdaljo (1,5km/40km/10km).

 

 

Ker želijo organizatorji tudi letos poudariti, da je triatlon primeren za vse rekreativne športnike, ne zgolj ekstremne, so zato pripravili MALI triatlon za vsakogar, kjer bo potrebno preplavati zmernih 300 metrov, prekolesariti 10 km in preteči 2 km. Gre predvsem za tekmo s samim s seboj, dogodek pa tako odpirajo za vse starostne kategorije. Podelili bodo tudi prizanjanja MOJ PRVI triatlon.

 

 

Na osrednjem prizorišču se bodo lahko v spremstvu staršev brezplačno preizkusili v "triatlončku poganjalčku" najmaljši, poskrbljeno pa bo tudi za varstvo otrok z animacijo. Osrednje prizorišče bo dopolnjevala ponudba na stojnicah in kulinarični Istrski kotiček.

Za vse tiste, ki še niso pripravljeni za svoj prvi triatlon, lahko sestavijo svojo ekipo in se udeležijo Štafetnega Olimpik triatlona, kjer lahko en tekmovalec plava, drugi kolesari in tretji teče. Ekipa lahko sestavlja tudi zgolj dva tekmovalca.

Triatlona za pokal Istre se udeležujejo tekmovalci iz različnih držav, sprint triatlon pa šteje za državno prvenstvo, zato se 1. junija v Kopru obeta pravi športni praznik, zanimiv tudi za obiskovalce.

 

 

Kje bo popolna zapora cest? 

Plavalni del se bo odvijal v morju ob glavnem pomolu ob Ukmarjevem trgu, z vstopom in izstopom iz morja iz mestnega kopališča Koper. Kolesarski del bo potekal po javnih površinah Ukmarjevega trga, Pristaniške ulice, Piranske ceste, Istrske ceste ter do razcepa Ruda / Izola center po cesti Koper-Ruda Izola. Tekaška proga pa bo potekala od Ukmarjevega trga po cesti in pešpoti po Semedelski cesti in Pristaniški ulici do Žusterne.

Čas uporabe (trajanje):

Od dne: 30.5.2019 ure 14.00, do dne 1.6.2019 ure 22.00
Ukmarjev trg – park – sprostitev parkirnih mest zaradi postavitve tekmovalnega prizorišča

Od dne: 1.6.2019 ure 13.30, do dne 1.6.2019 ure 20.30
Popolna zapora prometa:
Ukmarjev trg – park in cesta, Pristaniška ul. - krožišče pri koprski tržnici – zapora enosmernega pasu.

Od dne: 1.6.2019 ure 17.00, do dne 1.6.2019 ure 20.30
Popolna zapora prometa:
Semedelska cesta od mostu, Pristaniška ulica (pešpot) do Žusterne

Od dne: 1.6.2019 ure 13.30, do dne 1.6.2019 ure 19.30
Popolna zapora prometa - tudi za kolesarje:
Pristaniška ul., Piranska cesta, Istrska cesta do razcepa Ruda / Izola center po cesti Koper-Ruda Izola:
- od krožišča pri koprski tržnici (stičišče Pristaniške in Piranske) do krožišča pri parkiriščih tržnice (stičišče Piranske in Zore Perello-Godina) – zapora obeh pasov,
- od krožišča pri parkiriščih tržnice do krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC – zapora dveh zunanjih pasov (smer center-Semedela), promet v smeri Semedela-center bo potekal nemoteno,
- od krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC do razcepa Ruda / Izola center (cesta Koper-Ruda Izola) – zapora obeh pasov,
- Cesta Zore Perello Godina bo zaprta zaradi prepovedi dostopa na prizorišče - zapora dveh notranjih pasov (smer Banka Koper-center).

Parkiranje vozil bo omogočeno na:
- parkirišču Bonifke Koper,
- parkirišču ob atletskem stadionu Bonifika,
- parkarišče Mandrač,
- parkirišče Pasarela.

Obvoz za kolesarje KOPER - IZOLA - KOPER bo urejen čez Markovec.

 

Vir: ŠD 3ŠPORT

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.