post-image
Šport

Na državnem prvenstvu v Portorožu so razglasili najhitrejše slovenske deskarje z veslom

04. jun 2019 | Uredništvo

V nedeljo je pred Bernardinom potekalo že šesto državno prvenstvo v deskanju z veslom (SUP). Tekmovanje je v zaliv pred Bernardinom pritegnilo številne ljubitelje te športne discipline, ki je v Sloveniji čedalje bolj priljubljena. Na prvi regati, kjer so se pomerili izkušeni tekmovalci, je na 6. SUP državnem prvenstvu v moški kategoriji zmagal Bojan Boštjančič iz SUP Klub, v ženski pa Natalija Fon Boštjančič tudi iz SUP Klub. Med mladinci je bil najhitrejši 18-letni Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran, med mladinkami pa 18-letna Maja Dovžan iz SUP Klub.

 

 

Šesto državo prvenstvo v deskanju z veslom, ki minilo v znamenju sonca in vročine, je letos privabilo v Portorož skupno le 16 tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije in Italije.

Čas za ogrevanje in prosti trening je potekal pred Bernardinom od 10. do 12.30 ure, ko je bil start prve regate. Tekmovalno polje, dolgo 18 km, je potekalo med Portorožem in Strunjanom. Po napetem in napornem tekmovanju je naziv državnega prvaka v deskanju z veslom v moški kategoriji osvojil Bojan Boštjančič iz SUP Klub, kot drugi najboljši je v cilj priveslal Marko Milenkovič iz SUP Klub, med tri najboljše pa se je uvrstil še  Tomaž Jensterle iz SUP klub. V ženski kategoriji je naziv državne prvakinje osvojila Natalija Fon Boštjančič iz SUP Klub, drugo mesto Hana Pušljar iz Tiki Team in tretje mesto pa Maja Dolžan iz SUP klub.  Med mladinci se je najbolje odrezal  18-letni Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran, med mladinkami pa in 18-letna Maja Dovžan iz SUP Klub.  

 

 

V Športnem društvu KEKA Piran, ki je v sodelovanju s SURF zvezo Slovenije organiziralo tokrat že 6. državno tekmovanje v tej disciplini, so bili z udeležbo tekmovalcev in potekom državnega prvenstva zadovoljni. Seveda pa podpora lokalnega okolja za izvedbo odmevnejšega tekmovanja bi bila težko izvedljiva, zato zahvala donatorjem in sponzorjem.

 

Vir: ŠD Keka Piran

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.