post-image
Računalništvo

Koprski programer ustvaril uspešnico v svetu računalniških iger

05. jun 2019 | Uredništvo

Pred kratkim je bila izdana igra z imenom Mordhau in za slednjo zelo vročo uspešnico je v glavnem odgovoren koprčan Marko Grgurovič. Z izdelavo je doktorski študent informatike in računalništva pričel samostojno zgolj v svojem prostem času, kasneje pa je projekt k sebi pritegnil še devet preostalih mednarodnih razvijalcev in skupaj so ustanovili podjetje Triternion.

 

 

  

 

Vodja razvoja je Marko Grgurovič, doktorski študent računalništva in informatike ter asistent na Univerzi na Primorskem, ki se je odločil izkoristiti pomanjkanje tovrstnih iger na trgu. Z izdelavo je začel sam v prostem času, kasneje pa je v projekt pritegnil mednarodno ekipo še devetih programerjev, grafičnih oblikovalcev in animatorjev ter leta 2017 ustanovil podjetje Triternion.
Igra je dobila ime po prijemu iz nemške šole mečevanja, pri katerem vitez prime za rezilo meča in poskuša z obteženim ročajem udariti oklepljenega nasprotnika po glavi.

 

 

Zametki igre segajo v leto 2017, ko je Marko svoja sredstva za razvoj Mordhaua množično pričel zbirati na razvojni platformi Kickstarter. Pri tem je bil zelo uspešen, saj so številni podprli njegov projekt in tako zbrali malce manj kot 300.000 ameriških dolarjev. Igra je izšla 29. aprila in je nemudoma postala praktično hit po vsem svetu. Hitro je postal namreč najbolj prodajan naslov na igralni platformi Steam, ki velja za največjo spletno trgovino z računalniškimi igrami. Večigralska srednjeveška pretepačina tako že od izida igre kraljuje na samem vrhu.

Gre za simulacijo srednjeveškega bojevanja, pri kateri se igralci prek interneta spopadejo s hladnim orožjem v množici do 64 nasprotnikov. Poudarek je na mečevanju iz prvoosebne perspektive, a se igralec lahko oboroži tudi z orožji, kot so sulica, gorjača, kladivo ipd. ali strelja z lokom. Poleg tega lahko jezdi konja in napada z njegovega hrbta ter upravlja z oblegovalnimi stroji. Posebnost igre je povezovanje zamahov in sunkov z orožjem v sekvence napadalnih gibov ter pariranja, s katerimi poskuša zadeti nasprotnika in ubraniti njegove napade.

Projekt Mordhau je namreč visoko presegel svoje zastavljene cilje, saj je bilo prodanih že približno 200.000 izvodov, nihče pa niti pomisliti ni upal, da bo igra čez noč požela tako uspeh in postala množično prodajana in zaželjena. Igro je mogoče kupiti preko Steama, redna cena tako znaša 24,99 evra. Na Steamu si lahko preberete tudi številne pozitivne kritike, ki jih je oddalo že nekaj več kot 4.000 igralcev, splošen odziv pa je vsekakor pozitiven.

 

Vir: racunalniske-novice.com

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.