post-image
Dogodki

Festival Poletje z biseri se vrača v Koper v obogateni podobi

07. jun 2019 | Uredništvo

Festival Poletje z biseri, ki je lani prvič razvajal občinstvo v Kopru, se letos vrača v obogateni podobi. Biserno ogrlico bo namreč sestavljalo še več členov, saj se bo tokrat na festivalu zvrstilo kar 21 različnih dogodkov.

 

 

 

 

 

Klasičnim sredinim koncertom v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper se bodo pridružili četrtkovi gledališkistand-up in literarni večeri v Centru mladih Koper, kjer bodo ob petkih na sporedu tudi tematski jam-sessioni.

Prvi biserni večer bo na sporedu 10. julija, zadnji letošnji 23. avgusta. 
Koncertni spored prinaša intimo domače in čezmejne glasbene scene, spremljevalni program pa aktivnosti za več generacij.

 

 

 

Festival bo letos otvoril njegov ambasador, zagotovo eden najpriljubljenejših primorskih glasbenikov, Rudi Bučar. Za to priložnost bo svoje pesmi različnih glasbenih žanrov, ki se sicer gibljejo med etnom, folkom in rockom, zaigral in zapel povsem sam, brez spremljevalnih glasbenikov. Tako kot so v osnovi nastale. Sledila bo glasbena zgodba, ki navkljub letom ohranja mladostno energijo. V lapidariju  koprskega muzeja bo slišati pesmi Kajetana Koviča o mačku Muriju, muci Maci, Čombeju in njihovih zgodbah iz Mačjega mesta, ki jih je pred 35-leti uglasbil Jerko Novak in zapela Neca Falk. Nato na muzejski vrt prihaja eden najzanimivejših in najbolj ustvarjalnih hrvaških duetov Alba & Leo, ki ga sestavljata Alba Nacinovich, večkrat nagrajena skladateljica in diplomirana jazz pevka ter kitarist in doktor znanosti Leo Škec. Naslednjo sredo pa se bosta festivalski publiki predstavila, hudomušna in eksotična devetčlanska primorska vokalno instrumentalna skupina Nesesari Kakalulu, ki bo z ritmično orientirano glasbo med obiskovalce sejala pozitivne vibracije in Jure Lesar, umetnik, skladatelj, pesnik, tudi aktivist,  ki bo svoj repertoar odigral z razširjeno zasedbo v akustični enačici.

 

 

Prva med avgustovskimi bo glasbena zgodba koroške pevke in kitaristke Ditke. Gre za kombinacijo uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov Ferija Lainščka in Toneta Pavčka ter avtorske glasbe, ki jo Ditka ustvarja z očetomGorazdom Čepinom. Sledilo bo nekaj "mehkega, prijetnega in toplega", nastop glasbene zasedbe Pliš, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistkaAleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer ter Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Festival bo zaključila ena izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni, zasedba Hamo & Tribute 2 Love. Na tokratnem koncertu bodo predstavili skladbe v slečeni različici. Od tistih bolj žalostno zasanjanih do srečno pocukranih in tistih seksapilnih, ki se jim včasih ni moč upreti. Vroče bo!

 

Vir: Festival Poletje z biseri

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.