post-image
Kulinarika

Odprt vinski butik Vinakoper z bogato degustacijsko ponudbo

08. jun 2019 | Uredništvo

V koprski družbi Vinakoper z več kot 70-letno tradicijo gojenja in pridelave vina so odprli prenovljene prostore Hiše refoška, v kateri je zaživel sodoben vinski butik z bogato degustacijsko ponudbo.

 

 

 

 

 

Ob svečani otvoritvi obnovljenih prostorov Hiše refoška je spregovoril direktor družbe Vinakoper Borut Fakin in v svojem govoru izpostavil, da se družba zelo dobro zaveda potenciala istrskega območja ter dejstva, da bodo le z izbrano kakovostno ponudbo oziroma bogato degustacijsko izkušnjo zadostili potrebam zahtevnih in ozaveščenih kupcev.

 

Prodajalno vin so popolnoma prenovili in ji tako pričarali nov, svež, sodobnejši videz ter dodali nove vsebine. Na policah bodo kupci poleg številnih vrst vin iz koprske kleti našli tudi vrhunska vina drugih istrskih pridelovalcev, ki so bila nagrajena na različnih tekmovanjih lokalnega in mednarodnega nivoja. Odslej bodo v prodajalni dostopne tudi ostale istrske dobrote, od izdelkov s tartufi, siri do suhomesnatih izdelkov. Na voljo je tudi urejen vinski butik, kjer bo možna degustacija 16 različnih vin prek dveh sodobnih vinomatov.

»Kupcem, zlasti tistim, ki zaradi časovne stiske ali drugih ovir ne bodo uspeli obiskati širšega območja, bomo na enem mestu ponudili najkakovostnejšo ponudbo vin in ostalih gurmanskih posebnosti lokalnega značaja, hkrati pa želimo srednjeročno postati stičišče najboljše istrske kulinarike in vin ter tako nagovoriti različne segmente kupcev, ki cenijo identiteto, vrednote in enogastronomsko ponudbo naših krajev,« je povedal direktor družbe Vinakoper Borut Fakin.

Slovesnost je z mojstrsko kulinariko popestril Darko Klemen, zmagovalec slovenskega kuharskega šova Masterchef.

S tem korakom so popestrili ponudbo avtohtonih izdelkov lokalnega značaja in tako pripomogli k nadaljnjemu oblikovanju slovenske Istre kot odlične kulinarične destinacije.

Prodajalna bo odprta vsak dan od 8.30 od 19.00 in v soboto 8.30 do 13.00.

 

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.