post-image
Prireditev

Ta vikend v Marezige na tradicionalni Praznik refoška

08. jun 2019 | Uredništvo

Ta vikend velja čas nameniti obisku Praznika refoška, ki ga v Marezigah neprekinjeno prirejajo že od leta 1972. Zaradi svoje prepoznavnosti v osrčje Dežele refoška vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev iz okoliša in tujine. Organizator dogodka je Turistično društvo Marezige, praznik bo potekal tri dni, in sicer od 7. do 9. junija, vse dni pa se bodo točile najboljši refoški in malvazije ob pestri ponudbi domačih kulinaričnih dobrot.

 

 

 

 

Na ta praznik poteka ocenjevanje vin, kjer se izbirajo najboljši refoški in malvazije. Strokovna komisija vsako leto ocenjuje tudi ustekleničena vina, od muškata, sivega pinota in chardonnaja med belimi do merlota, caberneta in shiraza med rdečimi sortami. Omenjena vina bodo ponujali in predstavljali vinogradniki sami na vinskem sejmu v okviru praznika.

Dogodek bo spremljal pester kulinarični, kulturni, športni in glasbeni program. V sklopu glasbeno-zabavnega programa so včeraj, 7. junija, nastopile Učiteljice, nato Chilli Brass Brand, Tempera Band in Taja Šviligoj. Danes, 8. junija, pa bodo prireditev popestrili Tanja Žagar, skupina Avantura, skupina Tequila, vinska kraljica Julija Jogan in izolski reper Drill.

Tridnevno dogajanje v Marezigah bodo v nedeljo sklenili z razglasitvijo šampiona refoška s kronanjem kralja refoška.

Program po dnevih za 47. praznik refoška: http://praznik-refoska.si/program-2019/

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.