post-image
Kulinarični dogodek

Viva la pasta v Koper privabila številne željne druženja in dobre hrane

10. jun 2019 | Uredništvo

Visoke temperature in začetek poletja, ki smo ga tako dolgo pričakovali, je v Koper privabil številne, željne druženja in dobre hrane. Mladi organizatorki dogodkov, Klara Beltram in Sara Vidic, sta namreč v petek na koprskem Carpacciovem trgu pripravili kulinarični dogodek, posvečen testeninam, Viva la pasta. Na dogodku ni manjkalo niti dobre rujne kapljice in čedalje priljubljenejših mikropivovarjev, veliko pa je bilo tudi znanih obrazov iz kuharskega tekmovanja MasterChef.

 

 

Koprska Taverna in bližnji Carpacciov trg sta bila ves čas polna zabave in dobre hrane željnih, veliko testenin pa je prišlo izpod rok znanih obrazov iz šovov MasterChef SlovenijaGostilna išče šefa in Štartaj, Slovenija!

 

 

Prvič sta moči združila Jaka Mankoč, lanski zmagovalec šova MasterChef, in Sanja Sirk, letošnja tekmovalka, ki si je pred dnevi priborila mesto v najboljši četverici. Moči sta združila tudi Sara Rutar in Elvis Kudić, ki sta leta 2017 v finalu za pokal tekmovala en proti drugemu, prav poseben paštaburger pa je pripravil letošnji tekmovalec, Klemen Lampič, ki je poleg burgerja pripravljal tudi pašto alla Capodistria, med ponudniki pa smo zasledili tudi Žana Bukovnika, ki je v MasterChefu kuhalnico vrtel lani.

Mišo Jović iz Gostilne išče šefa, ki že pridno izpolnjuje svoje načrte na področju kulinarike, pa je prisotne razvajal s špinačnimi rezanci s suhim paradižnikom in belim vinom. Svojega ’zastopnika’ je imela tudi oddaja Štartaj, Slovenija!, saj sta kokošji žgvacet s kamutovo pašto ponujala duo Gorki Chili. Poleg njih so izvirne testenine ponujali tudi nekateri drugi lokalni ponudniki, prav tako pa je bilo moč izbirati med številnimi vini in pivi.

 

 

Najboljšo testeninsko jed pripravila Sara Rutar, najboljše pivo izpod rok Pivovarne Varuh

Kulinarični dogodek Viva la pasta pa je presenetil tudi s tekmovalnim delom. Tričlanska žirija v sestavi Maruše Jurc, urednice portala Okusno.jeSandre Salihović, letošnje tekmovalke šova MasterChef Slovenija, in novinarja Alojza Petrovčiča je izbirala najboljšo jed in najboljšo pijačo dogodka. Za najboljšo jed so izbrali istrske fuže s Sarino specialno omako v parmezanu, ki je prišla izpod rok Sare Rutar, z nazivom najboljše pijače pa se je okitilo pivo Franc iz Pivovarne Varuh. Še vedno pa lahko za jed, ki bi jo najraje poskusili ali sami pripravili tudi vi, glasujete TUKAJ in se tako potegujete za odlične nagrade.

 

 

 

Vir: okusno.je

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...