post-image
Dogodki

Ta vikend pestro dogajanje v Lipici

13. jun 2019 | Uredništvo

V soboto zvečer uživajte ob sončnem zahodu in pogledu na bele lipicance. Tradicionalen sobotni večer pod zvezdami v Kobilarni Lipica vsako leto navduši obiskovalce. Raziščite tudi vi aktivnosti poletnega večera v Kobilarni Lipica.

 

 

 

 

 

 

Kobilarna Lipica se bo v soboto, 15. junija, pridružila pobudi slovenskih muzejev in galerij Poletna muzejska noč in za obiskovalce brezplačno odprla svoja vrata med 18. in 22. uro. Dogajanje Poletne muzejske noči se bo začelo ob vrnitvi črede lipicanskih kobil s paše, topot kopit bo obiskovalcem dal ravno dovolj energije za raziskovanje Muzeja Lipikum, ustvarjalnosti konstruktivista Avgusta Černigoja v umetnikovi galeriji in muzejske zbirke kočij.

Dodatna ponudba večera bo vabila na razvajanje ob specialitetah kraške kulinarike na terasi letnega vrta KARSolicious, obenem pa tudi na vožnje s kočijo in jahanje ponijev za otroke.

Že naslednji dan, pa se v Lipico, med 10. in 18. uro, vrača priljubljena akcija barvanja belih lipiških ograj. Pridružite se lahko vsi, ki želite zavihteti čopič, prispevati k ohranjanju kulturne dediščine, doživeti nepozaben dan na brezmejnih zelenicah Lipice in postati del velike lipiške družine. V zahvalo boste prejeli krožnik kraške mineštre in velik popust za ogled najlepših lipicancev. Predvsem pa boste lahko uživali na poletnem pikniku s spremljevalnim programom, ob glasbi v živo in dobrotah na žaru. Otroci bodo lahko ustvarjali na delavnicah v parku, spoznavali prikupne ponije in doživeli vožnjo s kočijo, za sproščeno vzdušje pa bo poskrbela glasba v živo.

Vsem sodelujočim bo na voljo posebno ugodna ponudba vstopnic za obisk kobilarne in ogled edinstvene predstave z lipicanci ob 15. uri.

 

 

Vir: Kobilarna lipica

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...