post-image
Dogodki

Ta vikend pestro dogajanje v Lipici

13. jun 2019 | Uredništvo

V soboto zvečer uživajte ob sončnem zahodu in pogledu na bele lipicance. Tradicionalen sobotni večer pod zvezdami v Kobilarni Lipica vsako leto navduši obiskovalce. Raziščite tudi vi aktivnosti poletnega večera v Kobilarni Lipica.

 

 

 

 

 

 

Kobilarna Lipica se bo v soboto, 15. junija, pridružila pobudi slovenskih muzejev in galerij Poletna muzejska noč in za obiskovalce brezplačno odprla svoja vrata med 18. in 22. uro. Dogajanje Poletne muzejske noči se bo začelo ob vrnitvi črede lipicanskih kobil s paše, topot kopit bo obiskovalcem dal ravno dovolj energije za raziskovanje Muzeja Lipikum, ustvarjalnosti konstruktivista Avgusta Černigoja v umetnikovi galeriji in muzejske zbirke kočij.

Dodatna ponudba večera bo vabila na razvajanje ob specialitetah kraške kulinarike na terasi letnega vrta KARSolicious, obenem pa tudi na vožnje s kočijo in jahanje ponijev za otroke.

Že naslednji dan, pa se v Lipico, med 10. in 18. uro, vrača priljubljena akcija barvanja belih lipiških ograj. Pridružite se lahko vsi, ki želite zavihteti čopič, prispevati k ohranjanju kulturne dediščine, doživeti nepozaben dan na brezmejnih zelenicah Lipice in postati del velike lipiške družine. V zahvalo boste prejeli krožnik kraške mineštre in velik popust za ogled najlepših lipicancev. Predvsem pa boste lahko uživali na poletnem pikniku s spremljevalnim programom, ob glasbi v živo in dobrotah na žaru. Otroci bodo lahko ustvarjali na delavnicah v parku, spoznavali prikupne ponije in doživeli vožnjo s kočijo, za sproščeno vzdušje pa bo poskrbela glasba v živo.

Vsem sodelujočim bo na voljo posebno ugodna ponudba vstopnic za obisk kobilarne in ogled edinstvene predstave z lipicanci ob 15. uri.

 

 

Vir: Kobilarna lipica

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.