post-image
Kulinarični dogodek

To soboto prva Odprta kuhna ob morju

13. jun 2019 | Uredništvo

V soboto, 15. junija, bo v Kopru prvič letos gostovala Odprta kuhna, najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas. Na Carpacciovem trgu in v Taverni se bodo obiskovalke in obiskovalci med stojnicami z bogato ponudbo slovenskih in mednarodnih jedi lahko sprehodili od 11. do 21. ure ter poletju nazdravili z izbranimi vrhunskimi vini, kraft pivi in drugimi inovativnimi napitki. Odprta kuhna se bo v Kopru letos predvidoma ustavila še 7. septembra in 12. oktobra.

 

 

 

 

Odprta kuhna, ki jo na obali organizatorji pripravljajo v sodelovanju z Mestno občino Koper, bo kot vedno kulinarični svet v malem, a v Kopru bo tokrat dišalo tudi po novi gurmanski destinaciji – Mehiki. Letos se je namreč Odprti kuhni pridružila mehiška restavracija El Patron Tacos & Store, kjer na svoj račun pridejo iskalci avtentične mehiške poulične hrane. Ta se namreč kar precej razlikuje od tega, kar poznamo iz slovenskih mehiških restavracij. Glavna zvezda menija na stojnici El Patron Tacos & Store so seveda tradicionalni takosi, z govedino ali svinjino in domačimi salsami bogato obložene koruzne tortilje, simpatična ekipa pa gostom z veseljem razloži marsikaj o pravi mehiški hrani in tem, kako jo pripravljajo.

 

 

To soboto se bo Koprčanom prvič predstavila tudi štrukljarnica Moji štruklji Slovenije iz Ljubljane, ki s to jedjo v številnih tradicionalnih in sodobnih, inovativnih različicah  navdušuje domačine in turiste, ki obiščejo osrednjo ljubljansko tržnico. Vedno se potrudijo, da so njihovi štruklji pripravljeni iz lokalnih in svežih sestavin, še bolj sveže pa so njihove kulinarične domislice, kot so čokoladni ali številni sezonski štruklji.

 

 

Tudi sicer bo Odprta kuhna predstavila resnično pestro ponudbo, pri izboru katere se organizacijska ekipa od vsega začetka pred šestimi leti drži enakih standardov, ki so kakovost, izvirnost in kreativnost. »Pri nas ne boste našli petih stojnic z golažem, na vsaki stojnici bo nekaj drugačnega in vznemirljivega. Mislim, da Odprti kuhni poseben čar daje dejstvo, da predstavlja prostor gurmanskih druženj in doživetij, ki je resnično namenjen vsem,« je pred prvim dogodkom na obali povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne. Tako lahko na Odprti kuhni vsak najde kaj zase, pa naj bodo to turške dobrote, argentinski stejki, kitajski rezanci ali tajski pražen riž, vrhunski hot dogi, domače dobrote, kot so počasi pečen odojek in pečenice ter burgerji s počasi pečeno cufano govedino, zrolani sladoledi in slastni francoski makroni za sladkosnede, pa veganske pite ter seveda vrhunska vina, pisani spritzi, džin toniki, sadno-zeliščni napitki ter kavice.

 

 

Na kulinaričnem področju v Sloveniji sicer vlada prav posebna energija, saj se zadnje čase dogajajo res imenitne stvari. Samo v zadnjih nekaj mesecih smo postali Evropska gastronomska regija 2021, sredi marca je potekal Evropski simpozij hrane, ki se je pričel s predpremiero Odprte kuhne, dobili smo slovensko izdajo enega od treh najpomembnejših kulinaričnih vodnikov na svetu Gault&Millau, ki je Odprto kuhno imenoval za Najboljši pop 2019, bralci britanskega časopisa The Guardian so našo kulinarično tržnico uvrstili med deset najzanimivejših lokacij s ponudbo ulične hrane na svetu in še bi lahko naštevali. »Biti del in aktiven člen tega pestrega dogajanja je res čudovita izkušnja. Hrana, ljudje, vzdušje, prelepe lokacije po vsej Sloveniji, druženje, vznemirjenje,... Najljubše elemente bi še lahko našteval, a če povzamem: Odprta kuhna je 'joie de vivre', je radost in veselje do življenja. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti,« je tisto, kar Odprto kuhno dela posebno, za konec opisal soustanovitelj Lior Kochavy.

 

 

Vir: Odprta kuhna

 

 

 

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.