post-image
Arhitektura

Stanovanje v Izoli prej in potem: popolnoma drugačen videz in zasnova

14. jun 2019 | Uredništvo

Stanovanje v Izoli, kjer so pred prenovo živeli domačini, je imelo pred posegom popolnoma drugačen videz in zasnovo. Arhitektka Andreja Medvedič ga je s podiranjem sten in širitvijo v podstreho spremenila v nepričakovano lep, prostoren in moderno opremljen počitniški dom.

 

  

 

 

Počitniško stanovanje je za marsikoga zatočišče, kjer se sprosti in nabere novih moči. V stanovanju v Izoli je vse na svojem mestu, z velikim občutkom za skladnost, zaradi česar je popoln prostor za oddih.

 

Stanovanje pred prenovo

 

 

Arhitektka pove: “To je bilo zgornje nadstropje v stari hiši v Izoli. Ker je bilo to zadnje nadstropje, se mi je zdelo popolnoma odveč pustiti strope, ki so zadevo zelo tiščali dol, in ob tem, ko smo jih odprli, se nam je razkrila strašno lepa strešna konstrukcija. In kar na lepem je to stanovanje, ki je sicer majhno, dobilo volumen, in do izraza so prišli ti prekrasni tramovi, ki smo jih seveda spolirali, premazali, zaščitili …”

 

Stanovanje med prenovo

 

 

Stropna in strešna konstrukcija je zdaj glavni poudarek v podstrešje razširjenega prostora. Da bi še bolj izpostavili tramove, je vsa ostala oprema nevtralna; poudarke najdemo le v spalnicah, kjer pistacijevo zelena povzema barvo fasade stavbe in ustvarja umirjen in osrediščen ambient.

Arhitektka Andreja Medvedič verjame, da ima vsako stanovanje svoj genski zapis, ki ga moramo ob vstopu vanj odkriti. “Takoj, ko sem vstopila v prostor, sem videla, da potrebujemo akcent na zadnji steni. In ni ga bilo lepšega motiva kot bog morja Pozejdon…”

 

 

 

 

Vir: tvambienti.si

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...