post-image
Arhitektura

Stanovanje v Izoli prej in potem: popolnoma drugačen videz in zasnova

14. jun 2019 | Uredništvo

Stanovanje v Izoli, kjer so pred prenovo živeli domačini, je imelo pred posegom popolnoma drugačen videz in zasnovo. Arhitektka Andreja Medvedič ga je s podiranjem sten in širitvijo v podstreho spremenila v nepričakovano lep, prostoren in moderno opremljen počitniški dom.

 

  

 

 

Počitniško stanovanje je za marsikoga zatočišče, kjer se sprosti in nabere novih moči. V stanovanju v Izoli je vse na svojem mestu, z velikim občutkom za skladnost, zaradi česar je popoln prostor za oddih.

 

Stanovanje pred prenovo

 

 

Arhitektka pove: “To je bilo zgornje nadstropje v stari hiši v Izoli. Ker je bilo to zadnje nadstropje, se mi je zdelo popolnoma odveč pustiti strope, ki so zadevo zelo tiščali dol, in ob tem, ko smo jih odprli, se nam je razkrila strašno lepa strešna konstrukcija. In kar na lepem je to stanovanje, ki je sicer majhno, dobilo volumen, in do izraza so prišli ti prekrasni tramovi, ki smo jih seveda spolirali, premazali, zaščitili …”

 

Stanovanje med prenovo

 

 

Stropna in strešna konstrukcija je zdaj glavni poudarek v podstrešje razširjenega prostora. Da bi še bolj izpostavili tramove, je vsa ostala oprema nevtralna; poudarke najdemo le v spalnicah, kjer pistacijevo zelena povzema barvo fasade stavbe in ustvarja umirjen in osrediščen ambient.

Arhitektka Andreja Medvedič verjame, da ima vsako stanovanje svoj genski zapis, ki ga moramo ob vstopu vanj odkriti. “Takoj, ko sem vstopila v prostor, sem videla, da potrebujemo akcent na zadnji steni. In ni ga bilo lepšega motiva kot bog morja Pozejdon…”

 

 

 

 

Vir: tvambienti.si

 

Sorodne novice

post-image

Dogodki

Prihodnji teden nas čaka 1. Fontana Fest v Marezigah

08. avg 2019 | Uredništvo

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še...

post-image

Dogodki

Prihaja 7. festival mikropivovarjev

08. avg 2019 | Uredništvo

Na osrednji koprski mestni trg se vračajo mikropivovarji. 7. edicija priljubljenega festivala Cameralov festival Mikropivovarjev bo letos na Titovem trgu potekala v petek 9. avgusta od 17 ure dalje.

post-image

Razstave

Čipke Eve Petrič v Piranu

26. jul 2019 | Uredništvo

V cerkvi Marije Zdravja v Piranu so pred dobrim tednom odprli razstavo Eve Petrič, ki je z instalacijo iz recikliranih čipk izpovedala svoj pogled na planet in na zrak, ki ga na njem dihamo....