post-image
Arhitektura

Stanovanje v Izoli prej in potem: popolnoma drugačen videz in zasnova

14. jun 2019 | Uredništvo

Stanovanje v Izoli, kjer so pred prenovo živeli domačini, je imelo pred posegom popolnoma drugačen videz in zasnovo. Arhitektka Andreja Medvedič ga je s podiranjem sten in širitvijo v podstreho spremenila v nepričakovano lep, prostoren in moderno opremljen počitniški dom.

 

  

 

 

Počitniško stanovanje je za marsikoga zatočišče, kjer se sprosti in nabere novih moči. V stanovanju v Izoli je vse na svojem mestu, z velikim občutkom za skladnost, zaradi česar je popoln prostor za oddih.

 

Stanovanje pred prenovo

 

 

Arhitektka pove: “To je bilo zgornje nadstropje v stari hiši v Izoli. Ker je bilo to zadnje nadstropje, se mi je zdelo popolnoma odveč pustiti strope, ki so zadevo zelo tiščali dol, in ob tem, ko smo jih odprli, se nam je razkrila strašno lepa strešna konstrukcija. In kar na lepem je to stanovanje, ki je sicer majhno, dobilo volumen, in do izraza so prišli ti prekrasni tramovi, ki smo jih seveda spolirali, premazali, zaščitili …”

 

Stanovanje med prenovo

 

 

Stropna in strešna konstrukcija je zdaj glavni poudarek v podstrešje razširjenega prostora. Da bi še bolj izpostavili tramove, je vsa ostala oprema nevtralna; poudarke najdemo le v spalnicah, kjer pistacijevo zelena povzema barvo fasade stavbe in ustvarja umirjen in osrediščen ambient.

Arhitektka Andreja Medvedič verjame, da ima vsako stanovanje svoj genski zapis, ki ga moramo ob vstopu vanj odkriti. “Takoj, ko sem vstopila v prostor, sem videla, da potrebujemo akcent na zadnji steni. In ni ga bilo lepšega motiva kot bog morja Pozejdon…”

 

 

 

 

Vir: tvambienti.si

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.