post-image
Koncert

Razprodani Titov trg ponudil edinstven spektakel za vse generacije

17. jun 2019 | Uredništvo

Približno 3.500 glava množica se je v petek zvečer zbrala na osrednjem koprskem trgu, da bi skupaj z Radiem Capris pozdravila poletje z največjim koncertnim spektaklom na Obali. Tradicionalni dogodek, ki ga Radio Capris pripravi vsako leto junija, je bil letos razprodan.

 

 

  

 

Dogodek sta s krajšo točko odprla Caprisova voditelja Suzana Srdić in Nejc Špeh, zasedba Queen Real Tribute z nadvse karizmatičnim pevcem Ivanom Ristanovićem in 55-članskim simfoničnim orkestrom pa je obiskovalcem ponudila edinstven koncert svetovnih rock klasik. Začenši z "One Vision" in "I Want It All", preko čudovite izvedbe uspešnice "Somebody To Love", nepozabnih "Barcelona" in "Bohemian Rhapsody", pa vse do zaključka s težko pričakovano "We Are The Champions".

 

 

Frontman zasedbe se je preoblačil v identične kostume, ki jih je v svojih nastopil nosil tudi legendarni Freddie. Med hitom "Radio Ga Ga" je na oder stopil oblečen v žensko (kot Freddie v originalnem spotu), skozi večer pa je svojo podobo še večkrat spremenil. "Tako neverjetnemu vzdušju, kot je bilo danes na Caprisovem koncertu, res nismo bili priča že veliko časa. Čudovito je bilo videti takšno množico, ki s teboj na ves glas prepeva čisto vsako pesem, od prve pa do zadnje. Nimam besed, presrečen sem," je takoj ob prihodu z odra povedal Ristanović.

 

 

Ob zaključku večera so si bili tudi največji skeptiki enotni, da je večer "Queen Symphony" ponudil fantastičen približek tistega, kar je pred desetletji na odrih predstavljala izvirna zasedba Queen. "Freddieja nihče ne bo mogel nadomestiti, a tole danes je bilo res enkratno. Nad vsemi pričakovanji!" je povedal obiskovalec koncerta, ki je že dopoldan v Caprisovem studiu delil občutke s koncerta, ki so ga leta 1979 imeli Queeni v naši prestolnici. Queen Real Tribute ima sicer za seboj že štiri velike turneje po Braziliji, redno pa nastopajo na mnogih velikih festivalih in Queen konvencijah širom po svetu in Evropi.

 

 

"Razprodati Titov trg je za organizatorje koncertov vedno velik izziv in nam je to uspelo. Na trgu je bilo moč videti predstavnike vseh generacij, od najmlajših pa do 70-letnikov in prav vsi so v en glas s 'Freddiejem' prepevali uspešnice, za katere si upam trditi, da jih bodo prepevali tudi naši zanamci. Biti priča večeru s takšno energijo in prezadovoljnimi obiskovalci je res enkratno doživetje tudi za organizatorje. In ko se nadvse uspešno zaključi tak večer, smo z mislimi že pri naslednjem dogodku," pravi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris, ki tako že obljublja nova presenečenja.

 

Vir: Radio Capris
Foto: Jaka Ivančič

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...