post-image
Umetnost

Pokrajinski muzej Koper: Mojstrovine v 3D prvič v Sloveniji

17. jun 2019 | Uredništvo

Ste kdaj pomislili, da bi vstopili v umetniško mojstrovino? Prvič v Sloveniji je to mogoče. Pokrajinski muzej Koper je namreč pripravil stereoskopsko 3D-projekcijo umetnin, kjer s posebnimi očali umetniške slike zaživijo v tehniki 3D.

 

 

 

 

 

 

Poseben projektor, v glavni dvorani, gledalcu omogoča edinstveno izkušnjo doživljanja umetnosti koprske krajine od srednjega veka do danes.

Gre za vznemirljiv dogodek, ki omogoča ogled umetniških del na popolnoma nov način. Vodeni ogled traja 40 minut. Premiera na Poletni muzejski noči je bila brezplačna, ogled pa je možen v sklopu muzejske vstopnine. Število obiskovalcev je omejeno na 25.

Ogledi so mogoči ob vnaprej določenih terminih, za informacije in rezervacijo pišite na 3D@pokrajinskimuzejkoper.si ali pokličite na 041 556 644.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.