post-image
Prireditev

Doživite srednjeveško dogajanje in obiščite prireditev Srednjeveški dnevi v Kubedu

18. jun 2019 | Uredništvo

Doživite srednjeveško dogajanje in obiščite prireditev Srednjeveški dnevi v Kubedu, ki bo ta konec tedna (21. in 22. junija). Slikovita istrska vasica vas pričakuje s srednjeveškimi igrami, glasbo in bogatim programom.

 

 

 

 

Društvo SKALA Kubed ta konec tedna znova pripravlja Srednjeveške dneve v Kubedu, dvodnevno prireditev, ki je bila s strani posebne občinske komisije letos prepoznana kot t.i. prireditev z dodano vrednostjo.

V petek, 21. in soboto, 22. junija, bodo s srednjeveškimi igrami, glasbo in drugim dogajanjem znova obudili 16. stoletje, ko je Kubejska utrdba imela odločilno vlogo pri obrambi mesta Koper.

Nočno doživetje življenja v srednjem veku se bo začelo v petek ob 20. uri. Ob kuriščih in baklah se bodo obiskovalci lahko preizkusili v streljanju z lokom in samostrelom, pomerili v boju na hlodih, v metanju podkve in vrtenju poi žogic. Člani društva Kašča bodo uprizorili srednjeveške plese. Vrhunec večera pa bo koncert glasbene skupine GeDore z gostom Rudijem Bučarjem.

 

 

V soboto se boste že ob 10. uri lahko podali na srednjeveški pohod Iz Kubeda čez Lačno v vas Smokvico. V popoldanskih urah pa si boste lahko ogledali srednjeveške tabore, srednjeveško orožje, obleke in prehrano, se preizkusili v lokostrelstvu in metanju podkev.

Po 16. uri bo sledil bogat program pred gradom, ki ga bodo popestrili viteški turnir, Šavrini in anka Šavrinke iz Gračišča, srednjeveška tržnica, kuhanje pomij s polento na lesenem »šporgertu«, srednjeveška glasba in ples ter preizkus katapulta. Otroci se bodo lahko udeležili tekmovanja v srednjeveških spretnostih in jahanju ponijev. Za glasbo bo skrbel ansambel Trio Lipa.

 

 

 

Vir: TOK

 

Sorodne novice

post-image

Dogodki

Prihodnji teden nas čaka 1. Fontana Fest v Marezigah

08. avg 2019 | Uredništvo

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še...

post-image

Dogodki

Prihaja 7. festival mikropivovarjev

08. avg 2019 | Uredništvo

Na osrednji koprski mestni trg se vračajo mikropivovarji. 7. edicija priljubljenega festivala Cameralov festival Mikropivovarjev bo letos na Titovem trgu potekala v petek 9. avgusta od 17 ure dalje.

post-image

Razstave

Čipke Eve Petrič v Piranu

26. jul 2019 | Uredništvo

V cerkvi Marije Zdravja v Piranu so pred dobrim tednom odprli razstavo Eve Petrič, ki je z instalacijo iz recikliranih čipk izpovedala svoj pogled na planet in na zrak, ki ga na njem dihamo....