post-image
Dogodki

Natečaj za najlepši vrt v mestu: pokukaj v skrite zelene oaze Kopra

19. jun 2019 | Uredništvo

Natečaj za najlepši vrt v mestu 2019 se je zaključil. Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi v soboto, 22. junija 2019, na prireditev Odprti vrtovi Kopra. Ob dobrem vinu, hrani in glasbi se bo pokukalo v skrite zelene oaze Kopra.

 

 

 

 

 

Prireditev se bo začela ob 17. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnine v višini šest evrov prejeli kozarec za pokušanje vin. S strokovno komisijo, ki jo bodo sestavljali arhitekt in urbanist Marjan Vrabec, agronomka, cvetličarka ter zeliščarka Diana Avdič in novinar ter veliki poznavalec mesta Koper Alberto Cernaz, se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih in izbrali letošnjega zmagovalca.

 

 

Letos bo na prireditvi znova poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico, namenjeno šolskim otrokom. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do danes, 19. junija 2019. Število mest je omejeno, poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok.

Zaključna prireditev se bo začela ob 19. uri na vrtu samostana sv. Ane (Središča Rotunda), kjer bodo razglasili zmagovalce letošnjega natečaja. Ob glasbi kantavtorja Jakoba Kobala sledi neuradno druženje. Zmagovalni vrtovi bodo tudi letos prejeli privlačne nagrade.

 

 

S prireditvijo, ki jo finančno podpirajo Mestna občina Koper, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Luka Koper, d. d. (sklad Živeti s pristaniščem) si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

 

Vir: ekoper.si, UP PEF

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...