post-image
Dogodki

Natečaj za najlepši vrt v mestu: pokukaj v skrite zelene oaze Kopra

19. jun 2019 | Uredništvo

Natečaj za najlepši vrt v mestu 2019 se je zaključil. Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi v soboto, 22. junija 2019, na prireditev Odprti vrtovi Kopra. Ob dobrem vinu, hrani in glasbi se bo pokukalo v skrite zelene oaze Kopra.

 

 

 

 

 

Prireditev se bo začela ob 17. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnine v višini šest evrov prejeli kozarec za pokušanje vin. S strokovno komisijo, ki jo bodo sestavljali arhitekt in urbanist Marjan Vrabec, agronomka, cvetličarka ter zeliščarka Diana Avdič in novinar ter veliki poznavalec mesta Koper Alberto Cernaz, se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih in izbrali letošnjega zmagovalca.

 

 

Letos bo na prireditvi znova poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico, namenjeno šolskim otrokom. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do danes, 19. junija 2019. Število mest je omejeno, poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok.

Zaključna prireditev se bo začela ob 19. uri na vrtu samostana sv. Ane (Središča Rotunda), kjer bodo razglasili zmagovalce letošnjega natečaja. Ob glasbi kantavtorja Jakoba Kobala sledi neuradno druženje. Zmagovalni vrtovi bodo tudi letos prejeli privlačne nagrade.

 

 

S prireditvijo, ki jo finančno podpirajo Mestna občina Koper, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Luka Koper, d. d. (sklad Živeti s pristaniščem) si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

 

Vir: ekoper.si, UP PEF

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.