post-image
Dogodki

V soboto bo s koncertom Parnega valjka zaživelo novo prireditveno prizorišče Music park Dekani - Bivje

21. jun 2019 | Uredništvo

S sobotnim koncertom skupine Parni valjak bo na Bivju, na območju nekdanjih Kemiplasovih poslovnih prostorov, zaživelo novo prireditveno prizorišče, tako imenovani Music park Dekani - Bivje.

 

 

 

Zamisel, da bi del tamkajšnjega območja namenili priložnostni prireditveni dejavnosti, se je porodila podjetniku in glasbeniku Alešu Vilerju. Njegovo podjetje Parametrik d.o.o. in podjetje njegovega poslovnega partnerja Fic d.o.o. imata od lanskega marca v lasti del bivšega zemljišča in poslovnih prostorov Kemiplasa, že leta 2016 pa sta podjetji kupili tudi tamkajšnje bivše poslovne prostore Mercatorja.

 

Obiskovalci koncertov bodo svoja vozila lahko pustili v neposredni bližini prizorišča, na voljo pa bosta še dve dodatni parkirišči na drugi (spodnji) strani ceste.

 

Viler, ki je bil pred leti kitarist v bendu Lare Baruca in zadnja leta igra v istrski zasedbi 3 Bote, za seboj pa ima tudi nekaj izkušenj z organizacijo koncertov, je v poslovnih prostorih na Bivju prepoznal idealno koncertno prizorišče. V minulih tednih so del hale in dvorišča pred njo pospešeno urejali in prilagajali potrebam prireditvenega prostora.

Končno podobo bo Music park Bivje - Dekani (na facebooku ga predstavljajo prek profila Music Point Events) dobil v soboto, ko bo pod organizacijsko taktirko gostilne Jakomin iz Pobegov nastopila skupina Parni valjak. “Prizorišče lahko sprejme približno 5000 obiskovalcev, v okolici pa je na voljo tudi dovolj parkirnih prostorov. Seveda bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo, varnostniki pa bodo bdeli nad dogajanjem tako na prizorišču kot na parkirišču,” pravi Viler, ki obenem napoveduje še nekaj poletnih dogodkov. Že 6. julija bodo na Bivju gostili Gibonnija, v avgustu pa je v načrtu še nekaj nastopov različnih “cover” zasedb.

 

 

Približno takšna bo končna podoba Music parka Bivje - Dekani

 

Eden od glavnih razlogov, da se je Viler s poslovnim partnerjem odločil ustvariti koncertno prizorišče, je, da je območje dovolj oddaljeno od naselij in ni pričakovati, da bi glasna glasba komurkoli kratila spanec. Tako so za sobotni koncert brez težav pridobili dovoljenje do zgodnjih jutranjih ur.

 

Vir: primorske.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.