post-image
Dogodki

Poletje v Ankaranu - festival na valovih dobrih vibracij

27. jun 2019 | Uredništvo

Končno je spet tu Poletje v Ankaranu. Letos že četrtič zapovrstjo, toda prvič na kar treh prizoriščih tik ob morju - že tradicionalno na plaži Študent ob sobotah, na plaži Valdoltra ob četrtkih, petkih in nedeljah, prvič letos pa v sodelovanju z Adrio (Hotel & Resort Adria Ankaran) nekaj izbranih večerov tudi na plaži Adria. Plaža Valdoltra ostaja rezervirana za kulturne sladokusce, plaza Študent za žure do jutranjih ur, plaža Adria pa bo zaživela z večeri za nostalgike. Utrip Valdoltre se začenja v petek, Študent v soboto, Adria pa prihodnji petek. Z vami bodo pa vse do konca avgusta.

 

 

 

V petek ob 21.00 bo otvoritev festivala: Senca tvoj'ga psa, gledališko-glasbena monodrama za pojočega igralca in tri glasbenike

Festivalsko poletje se bo začelo v dialogu z Nataško Tič Ralijan, nadaljevalo pa z večerom šansonov Jacquesa Brela v prevodu in doživeti interpretaciji Branka Završana ter odličnih glasbenikov Žige Goloba, Uroša Rakovca in Krunoslava Levačića. 

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki vas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji.

 

V soboto bo na Študentu ob 17.00 Start of Summer Party

Za začetek poletja se bodo za elektronsko plesno ogrevanje na Študentu predstavili mladi obalni DJ – Perix, Lima in Plahi. V njihov vroč mix bodo za dvig nočnih temperatur zamešani še izzivi družabnih iger, dobra družba in spektakularni gostje. 

 

V nedeljo bo na sporedu Yasmina Reza: Artkomedija o umetnosti; Mestno gledališče Ptuj

Igrajo: Kristjan Ostanek, Vojko Belšak, Tadej Toš
Art je igra o moškem prijateljstvu v tisti točki, ko se začne krhati in razkrivati svojo pravo naravo. Čisto navadni moški brez velikih problemov se pokažejo kot občutljivi, ranljivi, preobremenjeni in nervozni sodobni ljudje, ki si v vsakodnevni naglici prizadevajo urediti življenje, najti svoj mir, oporo in podporo. Namesto tega pa v sporu, ki ga sproži nakup slike, poglabljajo medsebojne prepade in spore ter izgubljajo drug drugega ...

 

Vsak ponedeljek ob 20.30 bo na Študentu Vodena vadba NIA

NIA Technique je čudovita plesna tehnika, ki združuje elemente plesa, borilnih veščin in tehnik samozdravljenja v koreografiji in glasbi. Spodbuja nas, da se povežemo ter prebudimo svoje telo, um, čustva in duha. Vsaka NIA urica vsebuje edinstveno kombinacijo 52 osnovnih gibov, ki optimizirajo naravno gibanje telesa in se dotaknejo vseh njegovih štirih področij – fizičnega, mentalnega, emocionalnega in spiritualnega. Primerna je za vse starostne skupine, saj gre za telesu prijazno gibanje, pri čemer se intenzivnost giba prilagodi zmožnostim posameznika.

 

Tekom festivala vas čakajo še Black Star Acrobats z uličnim nastopom, akustična zasedba Zasedba Kranjci & Steffy in koncert mladega banda Repetitor, Nikki Louder ter SecondChanceBlow.

Več informacij o samem dogajanju najdete na https://prireditve-ankaran.si/poletje2019/

 

Vir: Občina Ankaran

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.