post-image
Dogodki

Pestro dogajanje v Kopru se nadaljuje tudi v juliju

02. jul 2019 | Uredništvo

Julija nas v destinaciji Koper čakajo številni festivali, koncerti, predstave in drugi zanimivi dogodki.

 

 

 

 

 

 

Danes se v Kopru znova začenja mednarodni rokometni festival Eurofest, ki bo za živahno dogajanje na več prizoriščih poskrbel vse do nedelje. Prav tako se danes, 2. julija, na Martinčevem trgu začenjajo tudi Poletni gledališki večeri, na katerih se boste lahko sprostili in nasmejali vsak torek v juliju. 

 

 

Jutri, v sredo,  nas v dvorani v Sv. Antonu čaka Koncert borbenih in partizanskih pesmi, v četrtek pa se z lutkovno predstavo o belem mucku, ki je bil čisto črn začenja 17. Alpe Adra PUF festival, festival lutkovnega in uličnega gledališča, ki bo z več kot 30 različnimi skupinami in umetniki iz vseh koncev sveta poskrbel za približno 50 dogodkov v destinaciji Koper. Uradno odprtje festivala bo sicer 8. julija.

 

PUF festival

 

Ta četrtek se v Bertokih pred palačo Panatoiopolo začenja tudi cikel 4 dogodkov Poletje v Bertokih, ki bodo s Folk večerom, British večerom, Swing večerom in Blues večerom poskrbeli, da vam ob četrtkih zvečer ne bo dolgčas. 

Marezige bodo ta konec tedna prizorišče 15. festivala big bandov MareziJazz, v Šmarjah bo v soboto praznik malvazije Bela Ištrijana, v Dekanih na Bivju pa koncert priljubljenega glasbenika Gibonnija. Tudi ta konec tedna bo v znamenju šager, in sicer vas v soboto in nedeljo zabava čaka v Gračišču

V nedeljo se na Prešernovem trgu znova začenja priljubljen igrani prikaz trgovanja Homo na plac, ki bo popestril dopoldansko nedeljsko dogajanje v juliju, avgustu in septembru. Sredine večere pa boste lahko tudi letos preživeli na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper, ki bo znova prizorišče festivala Poletje z biseri. V sredo 10. julija vas čaka koncert Rudija Bučarja, 17. julija Nece Falk,  24. julija bosta nastopila Alba & Leo, 31. julija pa Kakalulu & Jure Lesar band. Poleg sredinih večerov bo festival pospremilo tudi ostalo dogajanje v Centru mladih Koper. 

Med večjimi dogodki meseca velja poudariti tudi Fešto kalamarov in Mediterana, ki bo zaznamovala drugi julijski konec tedna, 12. Poletne koncerte v Taverni, Folkest,  Poletne večere na trgu pri Kavarni Triglav, operni večer posvečen legendarnemu tenorju Enricu Carusu, ki bo na Titovem trgu 22. julija in Rumeno modre noči, ki bodo zaznamovale zadnji julijski in prvi avgustovski konec tedna. 

Tudi v mesecu juliju nas poleg Eurofesta čaka še nekaj večjih športnih prireditev, kot so Pokal Kopra 2019, Dan potapljačic, Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu. Prav tako lahko julija vse dni v tednu obiščete park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti na kopališču Žusterna Active Koper

Julijske prireditve so zbrane tudi v tiskani izdaji – v koledarju prireditev, ki so ga prejela vsa gospodinjstva oziroma ki ga lahko dobite v koprskem TIC-u v Pretorski palači. 

 

Vir: TOK

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.