post-image
Prireditev

Doživite stare istrske običaje s Homo na plac

03. jul 2019 | Uredništvo

Koprski Prešernov trg bo vsako nedeljo v juliju, avgustu in septembru prizorišče igranega prikaza istrskega trgovanja ter prodaje izdelkov na tržnici – Homo na plac, katerega namen je oživeti stare običaje, popestriti dogajanje v mestnem jedru, domačinom in obiskovalcem Kopra pa prikazati del istrske zgodovine in bogatega izročila.

 

 

 

 

 

Homo na plac se ta mesec znova vrača na Prešernov trg v Kopru, nekdaj osrednji trg v mestu, kjer se nahajajo danes edina ohranjena mestna vrata, vrata Muda, ki so bila del obzidja in včasih tudi edini vhod v Koper po kopnem. Prav na tem trgu je že v preteklosti svoj prostor imela živahna tržnica, na kateri so od zgodnjih jutranjih ur trgovali z najrazličnejšimi izdelki in pridelki.

 

 

Prireditev Homo na plac je zanimiva za lokalne obiskovalce in turiste, ki k nam prihajajo z velikimi potniškimi ladjami, saj z igranimi skeči na avtentičen način prikazujejo dogajanje na mestni tržnici, od prodajanja in kupovanja, do medsebojnih odnosov med ljudmi, posledično pa omogoča tudi prodajo izdelkov na stojnicah. Igra je v celoti izpeljana v istrskem narečju, kar gledalcem približa istrsko kulturo.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.