post-image
Šport

Odprte so prijave na tradicionalni 7. Istrski kolesarski maraton

06. jul 2019 | Uredništvo

Sedmi Istrski kolesarski maraton bo 5. in 6. oktobra 2019 prvič v Ankaranu. Posebnost dogodka je namreč, da se prizorišče seli po obalnih občinah gostiteljicah, kar udeležencem daje vtis, da se vsako leto udeležujejo drugega, vendar vsakič odlično organiziranega dogodka. Tradicionalno se obeta pester dvodnevni program s tremi atraktivnimi slikovitimi trasami po slovenski Istri.

 

 

 

Udeleženci lahko izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami. Najkrajša 15-kilometrska trasa je primerna za družine in manj zahtevne kolesarje, srednja 48-kilometrska predvideva daljša vzpona proti Baredom in Pomjanu, 78-kilometrska pa predstavlja izziv zahtevnejšim kolesarjem, saj vsebuje 1.200 metrov vzpona.

Prireditev je mnogo več kot zgolj maraton. Sobota bo namenjena predvsem družinam in najmlajšim, nedeljsko kolesarjenje pa bosta spremljala bogat animacijski program in odrsko dogajanje.

 

 

Spletne prijave so možne na www.istrski-kolesarskimaraton.si. Prvih 150 udeležencev se maratona udeleži po posebni promocijski ceni, različni popusti pa so predvideni tudi za družine in skupine.

 

Dogodek podpirajo gostiteljice Občina Ankaran, Mestna občina Koper, Občina Izola in Občina Piran ter številni partnerji, med katerimi so zlati pokrovitelji – Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.