post-image
Prireditev

Tinkara Kovač je zmagovalka 39. festivala Melodije morja in sonca

07. jul 2019 | Uredništvo

Avditorij Portorož in Občina Piran sta v soorganizaciji z RTV Slovenijo so minuli večer, 6. julija 2019, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 39. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn.

 

 

 

 

 

Veliko nagrado MMS 2019 je prejela Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca.
Denarno nagrado Občine Piran v vrednosti 3.000 EUR je zmagovalki izročil župan Občine Piran Đenio Zadković, kristalni kipec Steklarne Rogaška pa generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

 

 

Pri izboru so poleg strokovne žirije sodelovali poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami ter šest radijskih postaj. 

 

Nagrade strokovne žirije

Strokovna žirija v sestavi Patrik Greblo (predsednik), Dajana Makovec, Alesh Maatko, Igor Misdaris in Sašo Fajon so glasovali takole:

Nagrada strokovne žirije za izvedbo, katero je podelila Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož, je prejela skupina Kvatropirci za skladbo Veter je vel.  

Nagrada strokovne žirije za glasbo, katero je podelil umetniški vodja festivala Slavko Ivančić, je prejel Aleš Klinar za skladbo Bodi z mano do konca izvajalke Tinkare Kovač.

Nagrada strokovne žirije za besedilo je prejela Tinkara Kovač kot avtorica besedila skladbe Bodi z mano do konca v izvedbi Tinkare Kovač.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca – nagrada Danila Kocjančiča je padla v roke izvajalcev 2B (Gašper in Primož Mihelič) za skladbo Kot morje.

Nagrajenci  strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo, besedilo in obetavnega izvajalca so  prejeli kristalne kipce Steklarne Rogaška.

 

Glasovanje radijskih postaj

Glasovalo je šest radijskih postaj: Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Murski val in Radio Sora. Zmagovalec le-teh pa je Samuel Lucas s skaldbo Vse bo ok.    

Tomaž Hostnik s skladbo Irena je bil zmagovalec telefonskega glasovanja, medtem ko je Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca bila izbrana s strani občinstva v amfiteatru.

 

 

Tudi na letošnjem festivalu je izvajalce spremljal v živo FESTIVALSKI BEND MMS pod vodstvom Tomija Puriča. Za vse, ki si prireditve niso ogledali v živo iz Amfiteatra, so lahko festival MMS spremljali v neposrednem prenosu od 21. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D.

ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, bo izdala digitalni album z vsemi festivalskimi skladbami in lansko zmagovalno Lee Sirk Moj profil. Album bo že danes dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini www.rtvslo.si/zkpprodaja.

 

Vir: Avditorij Portorož, foto: Jadran Rusjan

 

 

 

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.