post-image
Dogodki

Konec tedna na Fešto kalamarov in Mediterana

10. jul 2019 | Uredništvo

Od četrtka do nedelje v Koper prihaja 9. Fešta kalamarov in Mediterana. Zaradi prireditve bodo v mestu zapore prometa.

 

 

 

 

 

 

Koper bo med 11. in 14. julijem znova gostil priljubljeno prireditev – Fešto kalamarov in Mediterana. Osrednja prizorišča prireditve bodo od četrtka do nedelje trg pri Upravi za pomorstvo, Ukmarjev trg in Taverna.

V četrtek nas bodo zabavali Mambo Kings in Tempera band, v petek Pop design in Nočni Skok, v soboto Skupina Tequila, Šturle in Trio Teci Teci, nedelja pa bo minila v znamenju klap. Na Klapskem večeru bodo nastopili klapa Capris, klapa Semikanta` in klapa Solinar. Vse dni bo vstop na prireditev prost, seveda pa bo zabavno in glasbeno dogajanje pospremila tudi bogata gostinska ponudba, ki bo seveda predvsem v znamenju kalamarov in drugih morskih dobrot.

Zaradi prireditve bo popolnoma zaprta Pristaniška ulica, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, v  četrtek, 11. julija, med 18. in 2. uro zjutraj, v petek, 12. in soboto, 13. julija, med 18. in 3. uro zjutraj ter v nedeljo, 14. julija, med 18. in 1. uro zjutraj. V času zapore ne bo možen dostop do Kidričeve ulice in okoliških ulic ter trgov, prav tako bo za parkiranje zaprt Ukmarjev trg, in sicer od srede, 10. julija, od 8. ure, do ponedeljka, 15. julija, do 12. ure.

Prebivalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Verdijeve ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo do svojih domov lahko dostopali prek Dellavallejeve ulice.

Organizatorji prireditve stanovalce z veljavnimi dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru prosijo, da v času prireditve avtomobile parkirajo na parkiriščih ob severni obvoznici oz. na ostalih parkiriščih izven mestnega jedra, saj dostop z avtomobili do stanovanj v mestnem jedru ne bo možen.

 

Vir: TOK, ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.