post-image
Šport

Koper bo gostil Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu

18. jul 2019 | Uredništvo

Koper bo med 21. in 27. julijem zaživel v športno-akademskem duhu. Mesto bo namreč gostilo Evropski univerzitetni prvenstvi (EUC) v odbojki na mivki in vaterpolu, uradna otvoritvena slovesnost pa bo na sporedu v nedeljo, 21. julija, ob 19. uri na bazenu v Žusterni.

 

 

 

 

Na obeh študentskih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske, bo sodelovalo približno 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope.

Organizatorji so kljub visokim poletnim temperaturam svoje aktivnosti opravili po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja, kot tudi nabave potrebne opreme za prizorišča in izpeljave celotnega programa od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti. Ob tem so posneli več promocijskih videov, ki predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabilo k ogledu tekmovanj, za katere ne bo vstopnine.

Odbojkarice in odbojkarji na mivki se bodo pomerili v novem Centru športov na mivki, kjer bodo postavljeni šotori za tekmovalce, senčniki in vsa potrebna spremljevalna ponudba. Pestro bo tudi ob olimpijskem bazenu v Žusterni, na prvenstvu evropskih univerz v vaterpolu, kjer organizatorji pričakujejo, da bodo zaradi bližine plaže tribune polne.

Tekme se bodo odvijale v čudovitem obmorskem ambientu, ob sončnih zahodih in s pogledom na poletno nebo, ki ga bodo ob koncu dneva osvetljevale še zvezde.

Med trajanjem prvenstev se obeta veliko večerne zabave, tako v sklopu obeh prireditev kot tudi v sklopu poletne turistične sezone, ki bo v Kopru prav tisti konec tedna doživela svoj vrhunec z Rumeno-modrimi nočmi.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Dogodki

Prihodnji teden nas čaka 1. Fontana Fest v Marezigah

08. avg 2019 | Uredništvo

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še...

post-image

Dogodki

Prihaja 7. festival mikropivovarjev

08. avg 2019 | Uredništvo

Na osrednji koprski mestni trg se vračajo mikropivovarji. 7. edicija priljubljenega festivala Cameralov festival Mikropivovarjev bo letos na Titovem trgu potekala v petek 9. avgusta od 17 ure dalje.

post-image

Razstave

Čipke Eve Petrič v Piranu

26. jul 2019 | Uredništvo

V cerkvi Marije Zdravja v Piranu so pred dobrim tednom odprli razstavo Eve Petrič, ki je z instalacijo iz recikliranih čipk izpovedala svoj pogled na planet in na zrak, ki ga na njem dihamo....