post-image
Dogodki

Dogodki in prireditve bodo v teh dneh zadostili različnim okusom

19. jul 2019 | Uredništvo

Bogato prireditveno poletje v destinaciji Koper se nadaljuje. Dogodki in prireditve bodo v teh dneh zadostili različnim okusom.

 

 

 

 

 

Danes popoldne vabljeni na trg ob Kavarni Triglav, kjer se boste v sklopu Poletnih večerov na trgu lahko sprostili ob kozarčku priljubljene pijače Ramazzotti Rosato, okusnih sveže pripravljenih prigrizkih, prijetni glasbi in klepetu s prijatelji, v koprski stolnici pa lahko zvečer prisluhnete koncertu v ciklu Simfonic voices. Zvečer pa bo v Taverni v sklopu mednarodnega folk festivala Folkest nastopila beloruska skupina Irdorath, v soboto zvečer pa kultna italijanska zasedba Premiata Forneria Marconi.

V nedeljo dopoldne znova vabljeni na Prešernov trg, kjer vas čaka Homo na plac. Igrani prikaz istrskega trgovanja in prodaje izdelkov na tržnici v pristnem istrskem narečju vas bo za trenutek vrnil v preteklost. V nedeljo ob 19.30 pa vabljeni tudi na Ukmarjev trg, kjer bo v sklopu Glasbenih utrinkov nastopil Pihalni orkester Prevalje.

V ponedeljek, 22. julija, pa bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji opere. V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega na Martinčevem trgu boste lahko prisluhnili arijam priznanega italijanskega tenorista Enrica Carusa.

Dogajanje v teh dneh bodo popestrili tudi PUF festival, Dan potapljačic in Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki ter v vaterpolu.

Tisti, ki bi se radi zabavali na podeželju občine, ste v soboto vabljeni v Brezovico, kjer vas čakajo Kantadori s prijatelji in ples s skupino Platana.

 

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Dogodki

Prihodnji teden nas čaka 1. Fontana Fest v Marezigah

08. avg 2019 | Uredništvo

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še...

post-image

Dogodki

Prihaja 7. festival mikropivovarjev

08. avg 2019 | Uredništvo

Na osrednji koprski mestni trg se vračajo mikropivovarji. 7. edicija priljubljenega festivala Cameralov festival Mikropivovarjev bo letos na Titovem trgu potekala v petek 9. avgusta od 17 ure dalje.

post-image

Razstave

Čipke Eve Petrič v Piranu

26. jul 2019 | Uredništvo

V cerkvi Marije Zdravja v Piranu so pred dobrim tednom odprli razstavo Eve Petrič, ki je z instalacijo iz recikliranih čipk izpovedala svoj pogled na planet in na zrak, ki ga na njem dihamo....