post-image
Dogodki

Prihodnji teden nas čaka 1. Fontana Fest v Marezigah

08. avg 2019 | Uredništvo

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še edino vinsko fontano v Sloveniji.

 

 

 

 

 

V sredo, 14. avgusta, se bo tam odvil prav poseben vinsko in zabavno obarvan dogodek 1. Fontana Fest, ki bo letos ponudil pester program. Tako nas bo ob menjavi soda čakalo tudi pobratenje fontan naše vinske fontane s fontano piv Zeleno zlato iz Žalca. Na enem najbolj prepoznavnih in priljubljenih primorskih praznikov letošnjem Prazniku refoška, ki so ga letos že 47. organizirali v prestolnici vinorodnega okoliša slovenska Istra v Marezigah, so skrbno izbrali tudi prvaka vinske fontane, in sicer lanski refošk Robija in Dorjana Korenike iz Kort, ki ga bodo zamenjali s starim sodom iz vinske kleti Jogan.

 

 

Ob tej priložnosti bodo predali namenu novo turistično pridobitev v Marezigah, 44-sedežni starodobni ameriški avtobus s premično prozorno panoramsko streho, ki sicer že od letošnjega maja vozi na relaciji Koper–Vinska fontana–Koper.

Sorodne novice

post-image

Dogodki

Prihaja 7. festival mikropivovarjev

08. avg 2019 | Uredništvo

Na osrednji koprski mestni trg se vračajo mikropivovarji. 7. edicija priljubljenega festivala Cameralov festival Mikropivovarjev bo letos na Titovem trgu potekala v petek 9. avgusta od 17 ure dalje.

post-image

Razstave

Čipke Eve Petrič v Piranu

26. jul 2019 | Uredništvo

V cerkvi Marije Zdravja v Piranu so pred dobrim tednom odprli razstavo Eve Petrič, ki je z instalacijo iz recikliranih čipk izpovedala svoj pogled na planet in na zrak, ki ga na njem dihamo....