post-image
Dogodki

Prihodnji teden nas čaka 1. Fontana Fest v Marezigah

08. avg 2019 | Uredništvo

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še edino vinsko fontano v Sloveniji.

 

 

 

 

 

V sredo, 14. avgusta, se bo tam odvil prav poseben vinsko in zabavno obarvan dogodek 1. Fontana Fest, ki bo letos ponudil pester program. Tako nas bo ob menjavi soda čakalo tudi pobratenje fontan naše vinske fontane s fontano piv Zeleno zlato iz Žalca. Na enem najbolj prepoznavnih in priljubljenih primorskih praznikov letošnjem Prazniku refoška, ki so ga letos že 47. organizirali v prestolnici vinorodnega okoliša slovenska Istra v Marezigah, so skrbno izbrali tudi prvaka vinske fontane, in sicer lanski refošk Robija in Dorjana Korenike iz Kort, ki ga bodo zamenjali s starim sodom iz vinske kleti Jogan.

 

 

Ob tej priložnosti bodo predali namenu novo turistično pridobitev v Marezigah, 44-sedežni starodobni ameriški avtobus s premično prozorno panoramsko streho, ki sicer že od letošnjega maja vozi na relaciji Koper–Vinska fontana–Koper.

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.