post-image
Dogodki

V tem tednu se bodo na različnih lokacijah prepletale kultura, tradicija in glasba

22. avg 2019 | Uredništvo

V tem tednu se bodo na različnih lokacijah prepletale kultura, tradicija in glasba. Široka ponudba prireditev tako v mestu kot na podeželju bo prepričala vse okuse in generacije.

 

 

 

 

Nadaljujejo se akustični večeri, ki vsak avgustovski četrtek pri gradu nad vasjo Kubed postrežejo z novim programom, združenim pod imenom Čubed pod borovci. Jutri bo nastopila Etno Histeria, ki od leta 2003 vsakoletno združuje odlične glasbenike.

Za popestritev poletnih noči bo Plesni klub Soy Cubano organiziral Cuban Salsa Festival, ki bo 23. in 24. avgusta potekal v Taverni. To bo enkratna priložnost za spoznavanje zvrsti in tehnike kubanskih plesov ter kulture.

Na podeželju nas čakajo vaške šagre. Prihajajoči vikend bo šagra v Škofijah ponudila obilico zanimivega dogajanja. Za dobro petkovo razpoloženje bosta poskrbeli skupini Nočni skok in 3 Bote. Svojo srečo boste lahko preizkusili na bogatem srečelovu in se družili ob tradicionalni kulinarični ponudbi. Sobotni popoldan bo namenjen otrokom, ki bodo lahko sodelovali v animaciji Vesele rokice, slikanju z liki iz risank in še marsičem. Glasbeni večer bo odprla skupina Amaterji, v nadaljevanju pa vas bo do jutranjih ur zabavala skupina Tequila. Nedelja bo rezervirana za tradicionalno briškolo, šagra pa se bo poslovila ob duetu Dva bota neč.

Nedeljsko jutro bo na Prešernovem trgu zaznamovala prireditev Homo na plac, ki prikazuje stare istrske običaje trgovanja in prodaje izdelkov na tržnici. Obiskovalcem bo pričarala obrtniško atmosfero 19. stoletja, ko so perice ročno prale ob vodnjakih, ribiči ponujali komaj ulovljeno ribo, jajčarice hitele prodajati jajca in mlekarice ponujale mleko v zameno za moko. Večer lahko preživite ob glasbenih utrinkih na Ukmarjevem trgu, kjer bo ob 19. uri nastopil Pihalni orkester Koper.

 

 

 

Foto: Zveza kulturnih društev Koper

 

 

 

 

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.