post-image
Športni dogodek

To soboto 35. mini plavalni maraton

05. sep 2019 | Uredništvo

Plavalni klub Koper tudi letos organizira tradicionalni, že 35. mini plavalni maraton, ki bo potekal v soboto, 7. septembra 2019. Maraton, ki je s sofinanciranjem Fundacije za šport del projekta Plavalne zveze Slovenije Preplavajmo Slovenijo, v Koper znova privabil številne ljubitelje plavanja, ki bodo poskrbeli za novo uspešno izvedbo plavalnega maratona.

 

 

 

 

 

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8.30 ure dalje. Z začetkom ob 10. uri bo 1.100 metrov dolgo progo od kopališča v Kopru do kopališča v Žusterni preplavalo veliko število plavalcev. Koridor bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.

 

 

Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal ter denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Izmed udeležencev maratona bo Plavalni klub Koper izžrebal panoramski polet z letalom, prispevek Aerodroma Portorož. Vsak udeleženec maratona bo prejel bon za kosilo, na cilju pa bo tekmovalce pričakal topel čaj.

Plavalni maraton, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Plavalna zveza Slovenije s sredstvi Fundacije za šport, Luka Koper v okviru sklada »Živeti s pristaniščem« ter številno sponzorji in donatorji, bo potekal tudi v primeru dežja. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.

post-image

Prireditev

Pred vrati je festival športa in aktivnih družin

11. sep 2019 | Uredništvo

Že tretje leto zapored bo ekipa Koper giba Koprsko Taverno in njeno okolico, Carpacciov trg in trg pri Upravi RS za pomorstvo spremenila v raj za aktivno preživljanje družin. Prireditev bo v...

post-image

Dogodki

Čaka nas prireditveno bogat vikend

06. sep 2019 | Uredništvo

Prvi septembrski dnevi v Mestni občini Koper obljubljajo veliko zanimivega dogajanja. Obetajo se kulinarične, športne in kulturne prireditve za vse okuse in generacije. V Marezigah, kjer so lani...