post-image
Dogodki

Čaka nas prireditveno bogat vikend

06. sep 2019 | Uredništvo

Prvi septembrski dnevi v Mestni občini Koper obljubljajo veliko zanimivega dogajanja. Obetajo se kulinarične, športne in kulturne prireditve za vse okuse in generacije. V Marezigah, kjer so lani odprli prvo vinsko fontano v Sloveniji, bo na sporedu Fešta fig in vina rosé, medtem ko bosta Carpacciov trg. V ospredju bo tudi kulturno dogajanje, saj se v mesto vrača festival uličnega gledališča Frivolus, ne bo pa manjkalo niti športnega pridiha, saj bo v soboto na sporedu 35. mini plavalni maraton.

 

 

 

Po istrskih kulinaričnih okusih pa bo zadišalo na podeželju. Marezige bodo to soboto in nedeljo prizorišče Fešte fig in vina rosé, kjer bo poleg degustacije jedi iz fig in vina poskrbljeno za pester glasbeno-kulturni program. Dogajanje se bo začelo že ob 17.30, ko bo na prizorišče prispel voz s prvim slovenskim moštom ob spremljavi Pihalnega orkestra Marezige. Ob 18. uri bo balinarski turnir za Figov pokal, pol ure kasneje se bodo skozi Marezige zapeljala starodobna vozila, za večerno zabavo pa bo poskrbela skupina Trio Lipa. Fešta se bo nadaljevala v nedeljo, ko bodo na sporedu kulinarika s figami in pokušina vina Rosé ter stojnice z domačimi dobrotami in vinom. Ob 19. uri bo za glasbeno razvajanje poskrbel duo David in Barbara, ob 20.30 bosta sledila razred figove torte in tekmovanje v vlečenju vrvi.

 

 

 

V soboto bodo kopališče v Kopru in Žusterni preplavili številni ljubitelji plavanja, ki bodo v sklopu 35. mini plavalnega maratona preplavali 1.100 metrov dolgo progo.

 

 

 

Med 6. in 8. septembrom bo Festival uličnih umetnikov Frivolus s predstavami oživel ulice in trge mesta Koper. Predstave bodo potekale na različnih lokacijah, in sicer na Carpaccievem trgu, Hlavatyjevem parku, Čevljarski ulici in mestni promenadi, v primeru slabega vremena pa se dogajanje preseli v Taverno.

 

 

 

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

Prireditev

To soboto bo v Krkavčah dišalo po Istri

18. sep 2019 | Uredništvo

Vonj po Istri, ki ga organizira PGD Krkavče, je pristna istrska prireditev, ki zajema predstavitev vasi Krkavče, njenih prebivalcev, običajev, kulinarike, izdelkov in živali, ki so bile nekoč...

post-image

Prireditev za otroke

Jutri nas čaka koprski otroški festival

18. sep 2019 | Uredništvo

Zavod Koper Otok bo tudi letos septembra organiziral prireditev Otroški festival, katerega cilj je šolarjem predstaviti možnosti za prostočasne dejavnosti in druge aktivnosti.