post-image
1
jan
1:00

Koncert skupine ElaBanda!

PUB 33, Koper
PUB 33, Koper

Kdo je bila ELA: Ella je mitsko ime iz zahodne meje, ime o katerem se prepletajo zgodbe prebivalcev z obeh strani meje. Ella, po rodu zamejska Slovenka. je baje živela v italijanski Gorici In res je imela bend oz. Bando in bolj po vzoru Čikaških mafijcev.

Pod pretvezo, da igrajo na porokah širom Krasa in Vipavske doline, so v kovčkih za instrumente švercali plavo zlato - Rajflce oz. kavbojke po domače. Seveda to je bilo še za časa ranjke juge, ko je bla meja še hudo zaprta, cariniki pa pasji in nepodkupljivi. Kdo so ElaBanda? Skupina glasbenikov, ki je že dovolj časa na sceni, da lahko neobremenjeno razmišlja s svojo glavo in ustvarja glasbo po svoji potrebi brez odvečnega patosa. Ne zanimajo jih trendi, rumeni tisk in ne, kaj se trenutno prodaja v Sloveniji.

Seveda čisto brez glasbenih vzorov ne gre. V njihovi glasbi je čutiti odsev velikih avtorjev z druge strani luže, močan pečat pa jim dajejo tudi nekatere evropske tradicionalne zvrsti. Kakšne so pesmi? ElaBanda nadaljujejo tradicijo primorskih avtorjev, kot sta Mef in Iztok Mlakar, ne gre za kopiranje, temveč za podoben pristop, pripovedovanje štorij, za »pesmi z jajci«. Njihova prva pesem Neke pomladi, ki so jo dali poslušati širšemu občinstvu, je naletela na dober odziv. Komentarji so različni, večina se jih strinja, da pesmi zvenijo dovolj sveže, da so drugačne, a obenem zelo poslušljive.

Novembra 2009 je skupina izdala svoj diskografski prvenec Vzemi me s sabo. Zasedba: - Jure Ferjančič (ac.guitar+voice) - Mitja Škrlj (accordion+hammond) - Urban Logar (mandolin+el.guitar) - Aljoša Košuta(bass guitar) - Peter Mozetič (drums) - Sandi Blažič (el.guitar+sax), VABLJENI na predstavitev albuma!

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov