post-image
1
jan
1:00

Tudi letos bo za otroke FUL KUL poletje!

v Portorožu na Centralni plaži
Portorož

V Društvu Olimp bodo s podporo poslovnih partnerjev (Občino Koper, Občino Piran oziroma soizvajalcem Javnim podjetjem Okolje, Luko Koper, Zavarovalnico Maribor, Banko Koper, podjetjem Butik Tiskovin in Savica Ltd Koper ter medijskim sponzorjem Radiem Capris), tudi to poletje na treh frekventnih plažah na Obali, organizirali brezplačne FUL KUL otroške ustvarjalne delavnice na prostem. S tako poletno aktivnostjo želijo spodbuditi otroško ustvarjalnost, miselnost in zagotoviti pomembno socialno druženje med vrstniki.

Na delavnicah, ki jih sedaj izvajajo že drugo leto, se spletejo mnoga nova poznanstva, znanja in preprosta druženja, zato si upajo, da bi te delavnice postale poletna stalnica.

Delavnice izvajajo člani društva, na vsaki pa sta prisotna dva člana, z izkušnjami ali celo izobrazbo iz pedagoškega področja. Delavnice potekajo v senci vsako soboto in nedeljo, na treh plažnih točkah na Obali: na kopališču Žusterna od 9. do 13. ure, popoldne od 14. do 18 ure pa v Kopru na mestni plaži­ „Mokra mačka in letos prvič tudi v Portorožu na Centralni plaži.

„Izredno veseli smo letošnjega povabila s strani Javnega podjetja Okolje, da bi te aktivnosti izvajali tudi v Portorožu. To je dokaz, da so obiskovalci plaž te aktivnosti opazili in so dobra popestritev dogajanja ob morju. Upamo in verjamemo, da bomo lahko drugo leto FUL KUL dogajanje izvedli tudi v Izoli,“ optimistično opiše predsednica društva Darja Gostinčar.

Glavni cilj delavnic je popestriti dogajanje na plažah in najmlajšim prebivalcem ter turistom, omogočiti srečanje na prostem, kjer lahko sprostijo svoje ustvarjalne veščine.

Tudi letos bodo glavna nit delavnic in spodbuda kolektivnega ustvarjanja, tako imenovani skupni tematski izdelki. Na vseh treh lokacijah bodo pripravili enotne izdelke, ti pa bodo razstavljeni v mesecu avgustu v sklopu prireditve Oživela ulica, ki bo potekala v Kopru.

„Vsak vikend oziroma delavnici smo nadeli barvo in tematiko. Skupno bo tako pet tematskih delavnic, s pričetkom 19. julija in zaključkom 17. avgusta. Tematike bodo poletno, počitniško in seveda morsko obarvane, saj si želimo, da je poletje pisano in FUL KUL,“ nasmejano zaključi predsednica.

Po izkušnjah v lanskem letu so odzivi na tovrstno dogajanje na plaži zelo dobri, saj so starši na te delavnice navajeni, otroci jih radi obiskujejo, vsako leto pa se število aktivnih članov povečuje. Organizatorji pa poudarjajo, da delavnice niso varstvo otrok, vendar udeležba vsakega poteka pod lastno odgovornostjo. V primeru grdega vremena pa se delavnice premakne na nov termin, ki ga bodo objavili na njihovi Facebook strani ­

DELAVNICE FUL KUL.

V Društvu Olimp bomo letošnje FUL KUL – otroške ustvarjalne delavnice na plaži, izvedli s nepogrešljivo podporo Občine Koper, Občine Piran oziroma soizvajalca Javnega podjetja Okolje, Luke Koper, Zavarovalnice Maribor, Banke Koper, podjetja Butik Tiskovin in Savica Ltd Koper ter medijskim sponzorjem Radiem Capris.

Opis delavnic po dnevih:

1. Prva modra delavnica: 19. in 20. julij = Portorož od 14. do 18. ure ­ otroci bodo risali in ustvarjali z barvicami. Skupni izdelek: POLETNA RAZGLEDNICA.

2. Druga zelena delavnica: 26. in 28. julij = Portorož od 14. do 18. ure ­ otroci bodo ustvarjali s plastelinom. Skupni izdelek: MORSKO DNO (MORSKA ŽELVA)

3. Tretja rumena delavnica: 02. in 03. avgust = Portorož od 14. do 18. ure ­ otroci bodo ustvarjali s papirjem/kartonom. Skupni izdelek: MOJ POLETNI SPOMINEK.

4. Četrta oranžna delavnica: 09. in 10. avgust = Portorož od 14. do 18. ure ­ otroci bodo risali in ustvarjali s vodenimi barvicami. Skupni izdelek: MORSKI PREBIVALCI – DELFINI (Portorož) in PRISTANIŠČE (Koper in Žusterna).

5. Peta rdeča delavnica 16. in 17. avgust = Portorož od 14. do 18. ure ­ otroci bodo risali in ustvarjali s vodenimi barvicami in papirjem. Skupni izdelek: HOTEL ŽELJA.

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov