post-image
1
jan
1:00

Slavnostni koncert Okteta Aljaž

v dvorani Krajevne skupnosti Sv. Anton
Sv. Anton

Z veseljem vas vabimo na slavnostni koncert Okteta Aljaž, s katerim bomo zaznamovali peto obletnico delovanja in izid zgoščenke »Lepo nam je za5«. Prireditev bo v dvorani Krajevne skupnosti Sv. Anton v nedeljo, 7. septembra 2014, ob 19. uri.

Gostje bodo glasbena skupina Ne me jugat, Rudi Bučar in Frčafele. Večer bodo povezovali Bogdan Kavrečič, ter Maja in Suzana Zadnik.

Prost vstop!

 

Začetki Okteta Aljaž segajo v leto 2009, ko so fantje iz Sv. Antona, Prad in Dekanov, svojo ljubezen do petja prvič skupaj izrazili ob srečnem dogodku – rojstvu malega Aljaža in si po njem tudi nadeli ime.

Oktet se z nastopi na različnih in številnih praznovanjih ter prireditvah predstavlja ožji in širši javnosti doma in v tujini, udeležuje pa se tudi revije Primorska poje. Junija 2012 je Oktet Aljaž na desetdnevni turneji po Poljski uspešno predstavljal Slovenijo po večjih poljskih mestih. Leta 2013 so fantje po udeležbi na Festivalu oktetov v Kranju tudi sami organizirali odmevno srečanje oktetov v Hrastovljah. S priznano vokalno skupino Gallina so sodelovali pri organizaciji in izpeljavi prireditve Vokalni sonet, ki se je odvijala v Ljubljani in Kopru. Leto so zaključili z obiskom rojakov v Bosni, kjer jih je gostilo Društvo Slovencev Lipa iz Prijedora. Oktet Aljaž je ob različnih priložnostih tudi obogatil nastope obalnim orkestrom: Pihalnemu orkestru Sv. Anton, Pihalnemu orkestru Marezige in Pihalnemu orkestru Izola.

Vrhunec njihovega delovanja je nedvomno izdaja prve zgoščenke in organizacija slovesnega koncerta ob peti obletnici delovanja.

Umetniški vodja Okteta Aljaž je že od ustanovitve akademski glasbenik MATEJ LAZAR. Pod njegovo taktirko prepevajo: prva tenorja DAVID MITTENDORFER in FABJO TULJAK, druga tenorja GORAN MARKUČIČ in MAKS BEMBIČ, bariton GREGOR RUŠT ter bas JANKO RUŠT. Njihov obširen repertoar obsega narodne pesmi (istrske in slovenske), umetne pesmi slovenskih skladateljev, črnske duhovne in sakralne pesmi, radi pa posegajo tudi po dalmatinskih napevih in raznih popevkah.

 

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov