post-image
1
jan
1:00

Elvis Šahbaz - IO: Koncert ob izidu drugega albuma

Izola, Cerkev sv. Marije Alietske

ELVIS ŠAHBAZ - Koncert ob izidu drugega albuma - "IO".

V petek, 20. septembra 2019 se bo ob izidu drugega albuma ("IO") - prvič na popolnoma samostojnem koncertu (recitalu) - predstavil kitarski virtuoz iz Izole - Elvis Šahbaz.

Koncert bo potekal v cerkvi sv. Marije Alietske, ki stoji v strogem starem mestnem jedru, v neposredni bližini Manziolijevega trga. Njen nastanek datirajo v drugo polovico 11. stoletja, v 18. stoletju pa je cerkev dobila današnjo podobo in predstavlja edini primer oktogramsko zasnovane kompozicije cerkve s križno obokanim stropom v širši okolici. Zaradi edinstvene oblike pa cerkev zagotavlja edinstveno akustiko, ki je pri klasični glasbi izrednega pomena.

Ob tej priložnosti bo kitarski virtuoz predstavil nekaj skladb iz svojega prvenca "Parenzana Blues", pri katerem gre za skladbe posvečene predvsem mestu, v katerem živi in iz katerega črpa navdih (Skladbe: Svetilnik, Izola, Parenzana Blues, Viža, Vrabci ...).

V nadaljevanju bomo slišali tudi nekaj skladb iz avtorjevega drugega albuma "IO", pri katerem so skladbe bolj osebne, čustvene in povezane z avtorjevim doživljanjem sveta znotraj in okoli sebe (Skladbe: IO, Besame, Žetev, Škratova, Fuga ...).

Nekaj skladb, ki jih bo kitarski mojster zaigral, pa bo iz prihajajočih albumov in bodo celoto konceptualno zaključile kot sladica po odličnem obroku.

 

Po nastopu ste vsi vljudno vabljeni na pogostitev in pogovor v Bife pri kralju v Izoli (neposredna bližina koncertnega prizorišča).

VSTOP PROST / ENTRATA GRATUITA / FREE ENTRY

Po dogodku boste lahko avtorja podprli z nakupom:
- 1. Albuma: "Parenzana Blues"
- 2. Albuma: "IO"

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov