post-image
1
jan
1:00

Večerni pogovor TI SI

v prostorih Skupnosti Italijanov Koper
Ulica OF 10, Koper

TI SI

Turizem Identiteta Slovenije 

Inštitut za jezikoslovne študije UP ZRS v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov »Santorio Santorio« Koper

vabi na večerni pogovor TI SI z Marijem Čukom, Markom Fillijem in Antoniem Roccom, ki bo v četrtek, 19. junija 2014, ob 19. uri v prostorih Skupnosti Italijanov Koper, Ulica OF 10. 

Z gosti se bo na temo »slovenska identiteta v luči slovensko-italijanskega obmejnega prostora – vloga medijev« pogovarjala dr. Vesna Mikolič, nosilka projekta Slovenska nacionalna identiteta v luči turističnega diskurza UP ZRS v sodelovanju z UP FHŠ, UL FF in UM FF. 

Marij Čuk je pesnikpisatelj ter gledališki režiser in kritik. Doslej je izdal osem samostojnih pesniških zbirk, napisal roman Pena majskega vala, več satiričnih nadaljevank ter tri gledališke igre. Kot gledališki kritik je sodeloval z vsemi osrednjimi slovenskimi časopisi. Bil je tudi glavni urednik slovenskega informativnega sporeda in edini funkcionar italijanske javne radiotelevizijske ustanove RAI.

Marko Filli je magister elektrotehnike, strokovnjak na področju digitalizacije arhivov, telekomunikacij in radijske produkcije. Svojo poklicno pot je začel na Radiu Morje, kjer je bil dve leti odgovorni urednik, kariero je kot razvojni inženir in nato kot vodja radijske produkcije nadaljeval v Regionalnem RTV-centru Koper-Capodistria, zadnjih osem let pa je član vodstva RTV Slovenija, najprej kot tehnični, nazadnje pa kot generalni direktor.

Antonio Rocco je pomočnik generalnega direktorja RTV Slovenija za programe italijanske narodne skupnosti. Pred tem je bil odgovorni urednik programa v italijanščini Radia Koper-Capodistria. Bil je tudi predsednik Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti v Kopru in podpredsednik Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti.

Cilj projekta je opisati ključne vrednote sodobne slovenske družbe in elemente njene identitete ter oblikovati dolgoročne strateške razvojne usmeritve slovenske države, povezane z njimi. Seznam nacionalnih atributov, pridobljen iz analiz turističnega besedilnega korpusa TURK, bo dopolnjen s pomočjo individualnih in skupinskih intervjujev ter javnomnenjsko raziskavo. Z istim namenom se izvaja tudi cikel javnih večernih pogovorov TI SI z vidnimi osebnostmi z različnih družbenih področij oziroma predstavniki različnih družbenih skupin, ki s svojim delovanjem kažejo ozaveščen odnos do slovenske identitete. Pogovori želijo spodbuditi širšo javno razpravo, zato vabimo k aktivni udeležbi v pogovoru tudi prisotno publiko. Do poletja se bomo šestnajst večerov pogovarjali z več kot štiridesetimi zanimivimi sogovorniki, jeseni bomo s pogovori nadaljevali, zato smo odprti za vaše predloge o nadaljnjih gostih.  Ravno tako nam lahko sledite na spletni strani: http://tisi.upr.si/.

Vabljeni torej k pogovoru o nas samih in naši vlogi v skupnosti.

TI SI, JAZ SEM, VI STE, MI SMO …

Lokacija

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov