post-image
Ambasado Gavioli skušajo rešiti s pomočjo

Bo kultna izolska diskoteka ponovno zaživela?

20. mar 2018 | Uredništvo

Kultna diskoteka je prvega januarja zaprla svoja vrata po dveh desetletjih razuzdanih plesov in divjih zabav. V Izoli je nastopila tišina. Toda morda ni vse izgubljeno, saj civilna iniciativa skuša rešiti diskoteko s t.i. crowfundingom.

Glede zbiranja namenskih sredstev so avtorji strani preko katere je moč posredovati donacije zapisali:

"Velik iziv, ki je pred nami z novo vizijo in začrtano zgodbo ni izvedljiv brez vaše pomoči dragi ljubitelji klubske lepotice.  Vaši  "Prostovoljni prispevki" ki jih donirate v višini zmožnosti posameznika in/ali plačilo "Članarine"  so ključnega pomena za podpis pogodbe o nameri ponovnega odprtja kluba med Kulturnim in Glasbenim društvom – Katedrala Luksuznih Barv ter lastnikom lokala.

 

Želje vseh nas po ponovnem odprtju lokala so brez vaše pomoči neizvedljive, zbrana sredstva pa bodo namensko uporabljena za stroške najema lokala, programske stroške, v prvem koraku za najem nujne tehnične opreme, komunalne prispevke, plačila ekipe, ki bo upravljala z lokalom in za personal, ki bo poskrbel, da bodo dogodki izvedeni."

Plačila bodo omogočeno preko UPN položnic, Pay Pal-a in kripto denarnice. Prvi dan, ko je bila aktivna stran je bilo zbranih 550 evrov, vsota pa iz ure v uro raste. Ali bo skupina uspela rešiti borbo s časom, bomo izvedeli le ob koncu tedna. V preostalih dneh bodo z zbranimi donacijskimi in članskimi podporami odločali ali je del sredstev dovolj velik za podpis pogodbe o nameri ponovnega odprtaj kluba med Kulturnim in Glasbenim društvom – Katedrala Luksuznih Barv ter lastnikom lokala, Elektro Turnšek nepremičnin, ki jih zastopa Janko Turnšek. Spomnimo konec lanskega leta Je Mercator prodal nepremičnino, s tem se je tudi končala najemniška pogodba Fetch the Vibe, ki je zadnjih nekaj let organizirala plesne zabave z znanimi imeni iz sveta elektronske glasbe.

Pisalo se je leto 1993. Slovenija se je pospešeno odpirala svetu, nič več ni bilo treba v Avstrijo po kinder jajčka, milko in banane, ponosno smo plačevali s tolarji in počasi začeli odkrivati internet. Ta je bil takrat še prepočasen, da bi omogočal glasbenim navdušencem deliti glasbo, zato so novo glasbo odkrivali na tujih radijskih postajah in v klubih. K4 in Palma sta bila v tistem času glasbeno okno v svet. V svet, ki ga takrat 17-letni mulc po imenu Uroš še ni videl dosti, ga je pa močno vlekel vase. Dobrih 20 let kasneje je Umek tudi vrtel na zadnji zabavi Fetch the Vibe. Ali je bil to dejansko zadnji ples speče lepotice bo odločilo ljudstvo oziroma simpatizerji iz skupine rešimo Ambasado Gavioli.

V teh letih je poleg residentov Umeka, Kanzyanija, Sputnika tam nastopila smetana elektronske glasbe kot so David Morales, Chris Liebing, Carl Cox, Bob Sinclar, Erik Morillo, David Guetta, Roger Sanchez itd.

Tokrat bo spletna generacija morala strniti svoje vrste in dati kaj več iz sebe kot kak všeček ali deliti priljubljeno vsebino, namreč brez donacij in sredstev nadaljevanje zgodbe ne bo možna.

 Spletna stran za donacije:

http://katedrala.club/index.php/sl-si/drustvo/zbiranje-sredstev

Sorodne novice

post-image

-

Več kot 17 tisoč ljudi na 10. Istrski pustni povorki

12. feb 2018 | Uredništvo

Jubilejno, 10. Istrsko pustno povorko si je po ocenah organizatorjev ogledalo več kot 17 tisoč ljudi. Med zmagovalce so se letos vpisale Žbjele siz Dekanov, Zlati cajti, Pajki in Gračiška vala.

post-image

Jadranski stražarji že leta združujejo mlade v stiku z naravo

Izolski taborniki praznujejo 60. rojstni dan!

30. avg 2017 | Bojan Marsič

Taborniški rod Jadranskih stražarjev Izola je prostovoljna, mladinska, nestrankarska, neprofitna organizacija, ki sloni in deluje po načelih svetovnega skavtskega gibanja in poudarja pomen...

post-image

Najslajša prireditev v državi

Ta vikend prihaja Sladka Istra

15. sep 2016 | Uredništvo

Najslajša prireditev v državi – Sladka Istra vas bo s sladkimi izdelki razvajala to soboto, 17., in nedeljo, 18. septembra, med 9. in 19. uro v koprski Areni Bonifika.

post-image

Izola

Izolski občinski praznik

06. jul 2016 | Uredništvo

Bliža se občinski praznik, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo tokrat odvila v soboto,...

post-image

Nova vas nad Dragonjo

Praznik vina in česna

06. jul 2016 | Uredništvo

Praznik bo ponudil obilico odličnega vina, istrskega rdečega česna in drugih kulinaričnih dobrot. Vaščani bodo odprli svoja slikovita dvorišča in prikazali stare običaje. Večer bo posvečen glasbi...