post-image
Ambasado Gavioli skušajo rešiti s pomočjo

Bo kultna izolska diskoteka ponovno zaživela?

20. mar 2018 | Uredništvo

Kultna diskoteka je prvega januarja zaprla svoja vrata po dveh desetletjih razuzdanih plesov in divjih zabav. V Izoli je nastopila tišina. Toda morda ni vse izgubljeno, saj civilna iniciativa skuša rešiti diskoteko s t.i. crowfundingom.

Glede zbiranja namenskih sredstev so avtorji strani preko katere je moč posredovati donacije zapisali:

"Velik iziv, ki je pred nami z novo vizijo in začrtano zgodbo ni izvedljiv brez vaše pomoči dragi ljubitelji klubske lepotice.  Vaši  "Prostovoljni prispevki" ki jih donirate v višini zmožnosti posameznika in/ali plačilo "Članarine"  so ključnega pomena za podpis pogodbe o nameri ponovnega odprtja kluba med Kulturnim in Glasbenim društvom – Katedrala Luksuznih Barv ter lastnikom lokala.

 

Želje vseh nas po ponovnem odprtju lokala so brez vaše pomoči neizvedljive, zbrana sredstva pa bodo namensko uporabljena za stroške najema lokala, programske stroške, v prvem koraku za najem nujne tehnične opreme, komunalne prispevke, plačila ekipe, ki bo upravljala z lokalom in za personal, ki bo poskrbel, da bodo dogodki izvedeni."

Plačila bodo omogočeno preko UPN položnic, Pay Pal-a in kripto denarnice. Prvi dan, ko je bila aktivna stran je bilo zbranih 550 evrov, vsota pa iz ure v uro raste. Ali bo skupina uspela rešiti borbo s časom, bomo izvedeli le ob koncu tedna. V preostalih dneh bodo z zbranimi donacijskimi in članskimi podporami odločali ali je del sredstev dovolj velik za podpis pogodbe o nameri ponovnega odprtaj kluba med Kulturnim in Glasbenim društvom – Katedrala Luksuznih Barv ter lastnikom lokala, Elektro Turnšek nepremičnin, ki jih zastopa Janko Turnšek. Spomnimo konec lanskega leta Je Mercator prodal nepremičnino, s tem se je tudi končala najemniška pogodba Fetch the Vibe, ki je zadnjih nekaj let organizirala plesne zabave z znanimi imeni iz sveta elektronske glasbe.

Pisalo se je leto 1993. Slovenija se je pospešeno odpirala svetu, nič več ni bilo treba v Avstrijo po kinder jajčka, milko in banane, ponosno smo plačevali s tolarji in počasi začeli odkrivati internet. Ta je bil takrat še prepočasen, da bi omogočal glasbenim navdušencem deliti glasbo, zato so novo glasbo odkrivali na tujih radijskih postajah in v klubih. K4 in Palma sta bila v tistem času glasbeno okno v svet. V svet, ki ga takrat 17-letni mulc po imenu Uroš še ni videl dosti, ga je pa močno vlekel vase. Dobrih 20 let kasneje je Umek tudi vrtel na zadnji zabavi Fetch the Vibe. Ali je bil to dejansko zadnji ples speče lepotice bo odločilo ljudstvo oziroma simpatizerji iz skupine rešimo Ambasado Gavioli.

V teh letih je poleg residentov Umeka, Kanzyanija, Sputnika tam nastopila smetana elektronske glasbe kot so David Morales, Chris Liebing, Carl Cox, Bob Sinclar, Erik Morillo, David Guetta, Roger Sanchez itd.

Tokrat bo spletna generacija morala strniti svoje vrste in dati kaj več iz sebe kot kak všeček ali deliti priljubljeno vsebino, namreč brez donacij in sredstev nadaljevanje zgodbe ne bo možna.

 Spletna stran za donacije:

http://katedrala.club/index.php/sl-si/drustvo/zbiranje-sredstev

Sorodne novice

post-image

Obalni dosežki

Študenti Turistice blesteli na tekmovanjih v inovativnosti

22. maj 2019 | Uredništvo

Čeprav so izpiti pred vrati, so študenti Turistice še vedno v polnem zagonu. V maju sta kar dve ekipi dosegli odlične rezultate, in sicer prvo mesto na tekmovanju Innovative all-nighter ter drugo...

post-image

Turizem

S starodobnim avtobusom v Marezige

14. maj 2019 | Uredništvo

Po novem se je v zaledje Kopra, natančneje v Marezige, moč zapeljati tudi s 44-sedežnim starodobnim ameriškim avtobusom s premično prozorno panoramsko streho.

post-image

Akvarij

Piran: v akvariju zdaj na ogled tudi bazen z meduzami

26. apr 2019 | Uredništvo

V piranskem akvariju so predstavili nov bazen z meduzami, ki je nastal v okviru projekta "Meduze okoli nas" in s katerim bodo obiskovalcem prikazali vrste meduz, ki plavajo v slovenskem morju.

post-image

Izlet

Pet razlogov za obisk Padne

23. apr 2019 | Uredništvo

Pomlad nas vabi k odkrivanju novih doživetij, razgledov in okusov. Praznik olja in bledeža v Padni ponuja čudovito priložnost za obisk te idilične vasice v piranskem zaledju.

post-image

Državni prvaki

Trgovci iz SEPŠ Koper državni prvaki v tehniki prodaje

13. apr 2019 | Uredništvo

V četrtek, 11. aprila, je na Ekonomski in trgovski šoli Brežice potekalo 43. Državno tekmovanje v tehniki prodaje, kjer se je v veščinah in tehnikah prodaje pomerilo 90 dijakov iz 13 srednjih...